MŽP s novými spalovnami dopředu nepočítá, nikomu jejich počet nediktuje a rozhodně je nestaví

13.01.2017 15:22

Úterní pracovní snídani na téma “Odpady a legislativa v České republice v roce 2017” si média, zejména ČTK (a není to poprvé), přeložila tak, že Ministerstvo životního prostředí hraje roli toho, kdo tu diktuje své vize investorům a kdo si na území ČR plánuje spalovny, což je holý nesmysl.

MŽP s novými spalovnami dopředu nepočítá, nikomu jejich počet nediktuje a rozhodně je nestaví
Foto: mzp.cz
Popisek: Ministerstvo životního prostředí ČR

Výstavba spaloven je a bude zcela na rozhodování soukromých investorů. Fakt, že ministerstvo ví o dvou konkrétních záměrech, diskutuje s investory a dokáže vypočítat, že bude zapotřebí se do budoucna vypořádat s určitým množstvím odpadu jinou formou než skládkováním, ale neznamená, že, slovy ČTK, MŽP "uvažuje o dvou spalovnách". Tedy, že plánuje výstavbu dvou spaloven, jak z textu zprávy může vyznít.

MŽP včera zároveň potvrdilo, že po dohodě s Evropskou komisí nebude Česká republika dotacemi podporovat výstavbu velkých spaloven odpadu.

MŽP se k záměrům výstavby spaloven samozřejmě bude vyjadřovat, a to v rámci tzv. procesu EIA. Ten posoudí, jaký vliv by případná stavba a provoz spalovny měly na životní prostředí a lze-li ji, případně za jakých podmínek, realizovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…