MZV ČR: NYC Dance Panorama v České národní budově

29.08.2015 8:24

V sobotu 22. srpna 2015 se v České národní budově v New Yorku (BNH) uskutečnil 2. ročník mezinárodního festivalu moderní taneční hudby NYC Dance Panorama.

MZV ČR: NYC Dance Panorama v České národní budově
Foto: mzv.cz
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

Za účasti více než 500 návštěvníků z české a slovenské krajanské komunity, ale především tanečníků z USA a řady dalších zemí (mj. Japonsko) proběhlo v různých prostorách BNH 5 tanečních workshopů a večerní vystoupení. Workshopy byly vedeny skutečnými hvězdami moderní taneční scény v USA (Derek Mitchell, Shirlene Quigley, Blacka di Danca), které svojí choreografií doprovázejí takové osobnosti US showbusinessu jako Beyoncé, Rihanna, Chris Brown nebo Destiny's Child.

NYC Dance Panorama (ZDE) je pomyslným vyvrcholením několikaměsíční soutěže o nejlepší taneční skupinu roku v ČR a SR (ZDE), jejíž vítězové (letos 1 skupina z ČR a 1 skupina ze SR) získali jako hlavní cenu právě 10-denní pobyt v USA a účast na NYC Dance Panorama. Večerní slavnostní zakončení festivalu proběhlo stejně jako workshopy v průběhu dne za hojné a velmi nadšené účasti návštěvníků, k čemuž přispěla mj. i aktivní účast jednoho z partnerů akce - legendárního tanečního výukového centra Broadway Dance Center. Průběh celého festivalu byl letos opět natáčen TV štábem a záběry budou použity v samostatně vysílaném pořadu pro České televizi.

Úspěšnost akce prokazuje jak vysoký počet návštěvníků z řad mladých obyvatel New Yorku, tak i četné pozitivní ohlasy včetně mediálních.

Akce se konala za podpory Generálního konzulátu České republiky, Generálního konzulátu Slovenské republiky, Českého centra v New Yorku, Bohemian Benevolent & Literary Association, Broadway Dance Center a České televize.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…