MZV: ČR posílá na Balkán humanitární pomoc pro uprchlíky

26.10.2015 10:56

Na základě spolupráce Ministerstva zahraničních věcí a Ministerstva vnitra ČR byly v uplynulých dnech připraveny tři humanitární konvoje na pomoc uprchlíkům v nejvíce postižených zemích západobalkánské migrační trasy.

MZV: ČR posílá na Balkán humanitární pomoc pro uprchlíky
Foto: mzv.cz
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

Zástupci Hasičského záchranného sboru ČR doručili 23. října 2015 pomoc Chorvatsku, a to konkrétně do lokality Slavonského Brodu. Jedná se o deset velkokapacitních vytápěných stanů včetně 150 souprav příslušenství. Během dnešního dne vyrazí i druhý konvoj s obdobnou pomocí do Slovinska. V pondělí 26. října 2015 je plánován odjezd třetího konvoje, a to do makedonského Tabanovce. V této souvislosti se ČR dostalo poděkování od zástupců vlád zmíněných zemí za promptní pomoc v krizové situaci.

V sobotu 24. října dorazila zásilka humanitární pomoci České republiky také do slovinské Lublaně. Zásilka obsahuje 22 stanů, 110 lehátek, 22 vysoušečů vlhkosti a další materiál pro provizorní ubytování uprchlíků.

Humanitární pomoc, kterou ČR zaslala prostřednictvím Hasičského záchranného sboru v reakci na žádost Slovinské republiky, byla za přítomnosti české velvyslankyně Věry Zemanové předána Stanislavu Lotričovi, řediteli operačního centra Úřadu pro civilní ochranu a přírodní katastrofy Ministerstva obrany Slovinské republiky.

Ředitel Lotrič velvyslankyni Zemanové a českým záchranářům poděkoval za zaslanou humanitární pomoc a zdůraznil, že velmi oceňuje rychlost, s jakou ČR zareagovala na žádost Slovinska.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…