MZV: Čeští podnikatelé se setkali se svými myanmarskými protějšky

08.09.2016 16:20

Ministerstvo zahraničních věcí ČR společně s českou ambasádou v Rangúnu a Svazem průmyslu a dopravy ČR uspořádalo 5. září 2016 v Černínském paláci česko-myanmarské podnikatelské fórum, na němž měly české firmy možnost navázat kontakty s myanmarskými podnikateli a seznámit se s podnikatelským prostředím v Barmě/Myanmaru. Podnikatelské fórum zahájil náměstek ministra zahraničních věcí Martin Tlapa.

MZV: Čeští podnikatelé se setkali se svými myanmarskými protějšky
Foto: mzv.cz
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

Na organizaci fóra, jehož se zúčastnilo několik desítek českých firem, se podílela také myanmarská asociace International Business Promotion Center (IBPC). Podnikatelská mise byla složená ze zástupců myanmarských firem z různých sektorů průmyslu a služeb.

Historicky první podnikatelská mise z Barmy do ČR vedená IBPC se uskutečnila v návaznosti na úspěšnou únorovou cestu ministra zahraničních věcí Lubomíra Zaorálka do Barmy/Myanmaru. České ministerstvo zahraničních věcí podpořilo myanmarskou podnikatelskou misi v rámci projektu ekonomické diplomacie.

Během podnikatelského fóra bylo uzavřeno memorandum o spolupráci mezi Svazem průmyslu a dopravy ČR a myanmarskou podnikatelskou asociací International Business Promotion Center (IBPC). Memorandum podepsali viceprezident Svazu průmyslu a dopravy ČR František Chaloupecký a předseda IBPC Aik Htun.

Barma představuje pro ČR prioritní zemi nejen z hlediska bilaterální transformační spolupráce a humanitární pomoci, ale rovněž z hlediska budoucí obchodně-ekonomické spolupráce. Otevírající se myanmarská ekonomika nabízí českým podnikatelům řadu zajímavých příležitostí napříč průmyslovými sektory.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

7:23 Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

Prezident republiky Petr Pavel předložil podle čl. 84 odst. 2 Ústavy ČR a § 6 zákona č. 182/1993 Sb.…