MZV: Doporučení pro cesty do Zimbabwe

09.12.2016 21:11

V posledních týdnech roste napětí zejména ve velkých městech (Harare, Bulawayo), kde dochází k demonstracím násilně potlačovaným policií. Cestovatelům, kteří směřují do Zimbabwe, doporučujeme, aby se vyhýbali těmto demonstracím a ve zvýšené míře sledovali zprávy lokálních médií informující o momentální situaci.

MZV: Doporučení pro cesty do Zimbabwe
Foto: mzv.cz
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

Rovněž upozorňujeme na fakt, že v Zimbabwe v současnosti není dostatek hotovosti. Cestovní šeky a mezinárodní platební karty nefungují, z bankomatů není možné vybírat hotovost. Cestovatel by si měl přivézt dostatek hotovosti na celou dobu pobytu. Zároveň doporučujeme přivézt dostatek bankovek menších hodnot (nejlépe USD), protože obchodníci nemusejí mít hotovost na vrácení zpět.

Od 28.11.2016 jsou v Zimbabwe platné tzv. bondy (drobné mince a dvoudolarové bankovky). Toto platidlo je platné pouze na území Zimbabwe. Doporučujeme cestovatelům, aby veškerou hotovost v této měně utratili během pobytu v zemi, v zahraničí není možné ji směnit.

Doporučujeme cestovatelům registrovat se v databázi DROZD (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…