MZV: Generální ředitelka UNESCO Irina Bokovová navštíví ČR

15.05.2016 12:56

Na pozvání ministra zahraničních věcí Lubomíra Zaorálka uskuteční ve dnech 15.-17. května 2016 oficiální návštěvu ČR generální ředitelka UNESCO Irina Bokovová. Její cesta se koná v období oslav 70. výročí UNESCO a 700. výročí narození Karla IV, do jejichž příprav se organizace zapojila.

MZV: Generální ředitelka UNESCO Irina Bokovová navštíví ČR
Foto: mzv.cz
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

Irina Bokovová se vedle pracovních jednání s ministrem zahraničních věcí Lubomírem Zaorálkem, ministryní školství mládeže a tělovýchovy Kateřinou Valachavou a ministrem kultury Danielem Hermanem také sejde s prezidentem Milošem Zemanem. Na Univerzitě Karlově vystoupí 16. května 2016 v 15:00 hodin s přednáškou na téma „Role vzdělávání v prevenci násilného extremizmu“ a bude diskutovat se studenty a členy České konference rektorů a České komise pro UNESCO. Na programu má dále návštěvu Památníku Lidice a Průhonického parku, kde bude jednat s vedením Akademie věd ČR.

Návštěva Iriny Bokovové bude příležitostí k výměně názorů na aktuální úkoly UNESCO v současné mezinárodní situaci. Je také potvrzením významu, který ČR přikládá činnosti této organizace, a českého zájmu na jejím efektivním fungování. Návštěva dále generální ředitelce umožní seznámit se s realizací konkrétních projektů v ČR, např. projektu přidružených škol UNESCO, a bude příležitostí k diskusi o hlubším zapojení českých institucí a expertů do programů UNESCO.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…