MZV: Náměstek Kolaja v diskusi s účastníky seniorního kurzu NATO Defense College

11.12.2016 8:23

Náměstek člena vlády Václav Kolaja vystoupil 6. prosince 2016 v Praze na akci pořádané pro účastníky prestižního seniorního kurzu NATO Defense College se sídlem v Římě.

MZV: Náměstek Kolaja v diskusi s účastníky seniorního kurzu NATO Defense College
Foto: mzv.cz
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

Vystoupení a následnou diskusi zorganizovalo Ministerstvo obrany ČR pro 60 vyšších důstojníků vrcholového řízení ze 13 zemí NATO a partnerských zemí, kteří navštívili Prahu v rámci studijního pobytu. Společně s náměstkem Kolajou vystoupil v hlavním panelu také náměstek ministra obrany Jakub Landovský.

Náměstek Kolaja ve svém projevu a následné diskusi hovořil o aktuální vojensko-politické situaci v Evropě po červencovém Varšavském summitu. Připomněl, že summit na pozadí zhoršující se bezpečnostní situace v sousedství Aliance potvrdil posun v prioritách NATO směrem k obraně a odstrašení a zároveň posilování stability partnerů a NATO.

NATO Defense College je prestižní alianční instituce, která mimo jiné vzdělává důstojníky a diplomaty z členských a partnerských zemí pro další působení v mezinárodních štábech, ve strukturách NATO a EU. V lednu 2016 byl do pozice děkana zvolen český brigádní generál v záloze František Mičánek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …