MZV: Náměstek Kulhánek v USA

06.05.2015 20:10

Náměstek ministra zahraničních věcí Jakub Kulhánek ve dnech 26. – 29. dubna 2015 vedl českou delegaci na 9. hodnotící konferenci Smlouvy o nešíření jaderných zbraní v New Yorku. Poté jednal ve dnech 29. dubna – 2. května 2015 s partnery ve Washingtonu, D.C.

MZV: Náměstek Kulhánek v USA
Foto: mzv.cz
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

Náměstek Kulhánek se v New Yorku zúčastnil slavnostního zahájení a všeobecné rozpravy v rámci 9. hodnotící konference Smlouvy o nešíření jaderných zbraní, kde vystoupil s národním projevem za ČR. V sídle OSN mimo jiné jednal i o zlepšování efektivity mezinárodních mírových misí OSN a možnostech dalšího zapojení ČR. Tato jednání vedl například se zástupcem generálního tajemníka OSN pro mírové operace Edmondem Muletem, výkonným ředitelem organizace Security Council Report Ianem Martinem i se zástupcem generálního tajemníka OSN pro lidská práva Ivanem Šimonovičem.

V rámci své cesty do Washingtonu, D.C. náměstek Kulhánek zaměřil svá jednání na bezpečnostně-politické a lidskoprávní otázky a vedl řadu bilaterálních konzultací se zástupci amerického ministerstva zahraničí, představiteli Kongresu i se zástupci think-tanků. Jakub Kulhánek se setkal se zvláštním vyslancem amerického prezidenta pro globální koalici v boji s ISIL generálem Johnem Allenem a vrchním ředitelem pro evropské záležitosti Národní bezpečnostní rady Bílého domu, Charlesem Kupchanem, se kterými probíral bezpečnostně-politická témata. Problematiku lidských práv pak diskutoval s Philipem Kaplanem, zastupujícím náměstkem pro lidská práva ministerstva zahraničí, či s Johnem Giambalvem, viceprezidentem Rádia Svobodná Evropa/Rádia Svoboda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…