MZV: Náměstek Šrámek se zúčastní zasedání Výboru ministrů Rady Evropy

15.05.2016 15:19

Náměstek ministra zahraničních věcí Ivo Šrámek se dne 18. května 2016 zúčastní 126. zasedání Výboru ministrů Rady Evropy v Sofii.

MZV: Náměstek Šrámek se zúčastní zasedání Výboru ministrů Rady Evropy
Foto: mzv.cz
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

Výbor ministrů na svém pravidelném zasedání projedná zprávu generálního tajemníka Rady Evropy o stavu demokracie, lidských práv a právního státu v Evropě a bude se zabývat násilným extremismem a radikalizací vedoucí k terorismu a také reakcí Rady Evropy na uprchlickou krizi. Výbor ministrů dále projedná zajištění dlouhodobé účinnosti systému Evropské úmluvy o lidských právech a spolupráci Rady Evropy se sousedními regiony a s EU. V závěru zasedání Estonsko převezme od Bulharska předsednictví Výboru ministrů.

Rada Evropy je mezinárodní organizací zabývající se ochranou lidských práv, demokracie a právního státu. Jejími členy je 47 evropských zemí. Výbor ministrů je jejím výkonným orgánem, který se pravidelně schází jednou ročně. ČR bude Výboru ministrů předsedat v období od května do listopadu 2017.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…