MZV se připojí k Evropskému týdnu udržitelného rozvoje, zpřístupní zahradu s obřím modelem planety země terralóna

18.09.2020 17:05

Ministr zahraničních věcí ČR Tomáš Petříček s Taťánou Gregor Brzobohatou otevřou v sobotu 19. září 2020 pro veřejnost bránu Černínské zahrady, v níž bude instalován gigantický nafukovací model planety, tzv. terralóna.

MZV se připojí k Evropskému týdnu udržitelného rozvoje, zpřístupní zahradu s obřím modelem planety země terralóna
Foto: Archiv MZV
Popisek: Černínský palác, sídlo Ministerstva zahraničních věcí

V zahradě bude zároveň probíhat výstava fotografa Jana Saudka na téma „Naše planeta“. Ministerstvo zahraničních věcí se touto akcí připojuje k Evropskému týdnu udržitelného rozvoje. Prostřednictvím výstav prezentuje Českou republiku coby zemi, která je v otázkách udržitelnosti a klimatu aktivní.

Otevření zahrady s výstavami nahradí dosud obvyklý Den otevřených dveří Černínského paláce. Obě expozice navazují na předávání Cen udržitelného rozvoje, které každoročně udílí Asociace společenské odpovědnosti projektům s pozitivním dopadem na společnost a planetu.

Černínská zahrada se veřejnosti otevře v sobotu již v 9 hodin. V průběhu dne až do 21 hodin mohou návštěvníci zhlédnout obě výstavy - fotografie Jana Saudka zobrazující portréty známých osobností českého veřejného života, které se do boje o naši planetu pravidelně zapojují, a terralónu, která je fotorealistickým ztvárněním planety Země na modelu o průměru 10 metrů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

10:17 Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle …