Magistrát hl. m. Prahy: Výsledky činnosti MP za 1. pololetí 2015

21.08.2015 15:13

Radní hl. m. Prahy pro oblast bezpečnosti Libor Hadrava a ředitel Městské policie hl. m. Prahy Eduard Šuster prezentovali tento týden na tiskové konferenci výsledky činnosti pražské městské policie za 1. pololetí 2015.

Magistrát hl. m. Prahy: Výsledky činnosti MP za 1. pololetí 2015
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu

Zveřejněné statistiky ukazují, že se oproti prvnímu půlroku 2014 zvýšil počet přestupků, které pražští strážníci zaevidovali.

Pokud jde například o porušování dopravních předpisů, zaznamenali 174.875 případů, zatímco loni to bylo 114.257. „Kázeň řidičů není úplně nejlepší – ať jde o dodržování povolené rychlosti, přestupky v zónách placeného stání a, bohužel, nově i o případy vjezdů na železniční přejezd, když svítí červená," uvedl ředitel Šuster.

Nárůst počtu zjištěných přestupků se týká i znečišťování veřejného prostranství, rušení nočního klidu, porušování zákazu konzumace alkoholu na veřejných prostranstvích a zákazu volného pobíhání psů ve veřejné zeleni.

Zvýšil se i počet kontrol v oblasti TAXI (14 448 v roce 2014, 14 870 letos – tedy o 422 více). Dohled strážníků byl podstatně zvýšen v nejvíce problematických lokalitách jako je Staroměstské náměstí, Pařížská ulice či Loretánské náměstí.

Podle zprávy má pražská městská policie 2 293 zaměstnanců, což je o 43 meziročně více. „Sice ještě chybí v Praze 227 strážníků, ale podařilo se překonat dřívější trend hromadných odchodů. Zájem o práci u městské policie se zvyšuje, hlásí se jak noví uchazeči, tak i bývalí strážníci,“ ocenil novou náborovou kampaň Městské policie hl. m. Prahy radní Libor Hadrava.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…