Magistrát města Brna: Zadání důležitých změn územního plánu může připomínkovat veřejnost

29.08.2015 11:27

Odbor územního plánování a rozvoje Magistrátu města Brna zveřejnil formou veřejné vyhlášky návrh zadání změn Územního plánu města Brna (ÚPmB) celoměstského významu (41. a 42. soubor). Návrh zadání je vystaven na webových stránkách města www.brno.cz – Územní plán – Pořizované změny ÚPmB a na úřední desce Magistrátu města Brna. K tomuto návrhu zadání změn může uplatnit připomínky každý, a to do 25. září 2015. Způsob uplatnění připomínek je popsán veřejnou vyhláškou. Odbor územního plánování a rozvoje MMB je připraven odpovědět i na případné dotazy veřejnosti.

Magistrát města Brna: Zadání důležitých změn územního plánu může připomínkovat veřejnost
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

„Dnešním dnem zveřejňujeme zadání balíku celoměstských změn, které mají do brněnského územního plánu vrátit potřebné projekty, jež byly soudem smeteny společně se špatně připravenou Aktualizací. Jde především o ochranu proti povodním, lepší podmínky pro cyklodopravu nebo modernizaci přestupního uzlu MHD na Mendlově náměstí. Nyní má veřejnost možnost podávat k návrhu zadání připomínky. Na jejich základě pak urbanisté zpracují návrh řešení, který následně s veřejností projednáme v příštím roce,“ uvedl náměstek primátora pro územní rozvoj Martin Ander.

Předložené soubory obsahují celkem 12 změn územního plánu, které mají z hlediska svého rozsahu, složitosti či významu dopady na širší území v rámci Brna. Některé ze změn mají vazbu na projekty, u nichž bude město usilovat o získání spolufinancování z fondů Evropské unie v nadcházejícím rozpočtovém období. Mezi nejvýznamnější celoměstské změny patří vymezení systému protipovodňové ochrany města Brna a zajištění systému cyklodopravy. Součástí souboru je i změna územního plánu na Mendlově náměstí, nové napojení dálnice od Bratislavy na velký městský okruh (VMO) nebo urbanistické řešení nové městské čtvrti v areálu bývalé Zbrojovky.

Jedná se o změny, které byly původně obsahem komplexní změny Územního plánu města Brna nazývané Aktualizace ÚPmB. Ta byla vydána v srpnu 2014, nabyla účinnosti, ale posléze byla v lednu 2015 zrušena rozsudkem krajského soudu. Nyní jsou tyto změny pořizovány formou, která by měla být pro všechny lépe srozumitelná.

Veřejná vyhláška i samotný text návrhu zadání změn jsou zveřejněny ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…