Marketing českobudějovického dopravního podniku má ohlas mezi odborníky

03.06.2015 13:08

Dopravní podnik města České Budějovice v poslední době používá pro propagaci a budování image nejen samotné firmy, ale i městské hromadné dopravy obecně marketingovou strategii, která není v oblasti české veřejné dopravy zcela obvyklá.

Marketing českobudějovického dopravního podniku má ohlas mezi odborníky
Foto: Ilustrační foto dpmcbt.cz
Popisek: Městská hromadná doprava v Českých Budějovicích

Zástupci českobudějovického dopravního podniku se před několika týdny zúčastnili mezinárodní konference s názvem „Chytrá a zdravá městská veřejná doprava“, kde vystoupil místopředseda představenstva společnosti Slavoj Dolejš s přednáškou na téma „Marketing dopravních podniků“. Jeho příspěvek vzbudil již na samotné konferenci velký ohlas a pozitivně byl komentován také v následných hodnoceních konference v odborných médiích. Příkladem je článek v časopisu „Československý dopravák“, který je největším periodikem ve svém oboru v Česku a na Slovensku. Přednášku Slavoje Dolejše označil tento časopis za jeden z vrcholů konference.

Jedním ze zajímavých marketingových počinů budějovických dopraváků je například videoklip k loňskému výročí 105 let MHD v Českých Budějovicích, který se může chlubit téměř čtvrt milionem shlédnutí. Nedávno byl nominován na pražský mezinárodní festival reklamy PIAF v kategorii „Kreativní tvorba značky“, kde se objevil ve společnosti nadnárodních firem, které do marketingových aktivit vkládají nesrovnatelně větší prostředky.

„Nebývá úplně obvyklé, aby provozovatelé MHD měli takový ohlas na poli marketingu. O to víc nás těší, že řada našich počinů v této oblasti je kladně hodnocena odbornou i laickou veřejností. Zároveň je to pro nás motivací v podobných aktivitách dále pokračovat a přispět tak k propagaci nejen naší firmy ale celého oboru městské veřejné dopravy“, hodnotí místopředseda představenstva českobudějovického dopravního podniku Slavoj Dolejš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…