Masarykova univerzita: Do čela Farmaceutické fakulty byl zvolen David Vetchý

17.03.2021 7:33

Současný přednosta Ústavu farmaceutické technologie Farmaceutické fakulty Masarykovy univerzity (FaF MU) David Vetchý získal většinovou podporu fakultního akademického senátu v děkanských volbách.

Masarykova univerzita: Do čela Farmaceutické fakulty byl zvolen David Vetchý
Foto: MUNI
Popisek: Masarykova univerzita - logo

V případě jmenování rektorem MU Martinem Barešem tak ve funkci od 1. dubna vystřídá současnou děkanku Radku Opatřilovou. Tu rektor pověřil řízením fakulty do konání řádných děkanských voleb poté, co se fakulta od července loňského roku stala po šedesáti letech znovu součástí Masarykovy univerzity.

V děkanských volbách získal Vetchý v prvním kole 13 hlasů. „Mým cílem je kvalitní, sebevědomá a finančně nezávislá fakulta, se spokojenými a motivovanými studenty, akademickými pracovníky a dalšími zaměstnanci, plně začleněná do struktury Masarykovy univerzity jak z hlediska fyzického umístění, tak z hlediska otevřené spolupráce na pedagogických, vědecko-výzkumných a dalších projektech,“ uvedl kandidát na děkana ve svém programovém prohlášení.

Rozvoj fakulty chce zajistit například zavedením nového studijního programu s pracovním názvem Kosmetika, který je již etablovaný v zahraniční a nabízí velký prostor pro spolupráci napříč fakultami MU. Neméně důležité je z jeho pohledu i zvýšení výzkumného potenciálu fakulty a rozvoj spolupráce s aplikační a veřejnou sférou.

Anketa

Odpustili jste Německu okupaci Československa a Protektorát Čechy a Morava?

4%
96%
hlasovalo: 23919 lidí

Docent Vetchý je absolventem Přírodovědecké fakulty MU i Farmaceutické fakulty Veterinární a farmaceutické univerzity (VFU), odkud se fakulta loni v létě na základě dohody rektorů obou škol přesunula právě na MU. Na FaF MU Vetchý nyní působí jako přednosta Ústavu farmaceutické technologie, který se zabývá složením, formulací, výrobou, hodnocením a jištěním jakosti léků individuálně připravovaných nebo hromadně vyráběných.

S Vetchým se o zvolení do čela fakulty ucházely i současná děkanka a přednostka Ústavu chemických léčiv Radka Opatřilová a proděkanka pro výzkum a doktorské studium Petra Bořilová Linhartová, které ale nezískaly potřebnou nadpoloviční většinu všech hlasů jednadvacetičlenného fakultního akademického senátu.

Farmaceutickou fakultu získala MU loni zpět na základě dohody s VFU, která souhlasila s?jejím přesunem včetně všech 800 studentů, kteří aktuálně studují v českém a anglickém magisterském studijním programu, pěti českých doktorských studijních programech a třech v anglickém jazyce. Výuka se zatím stále odehrává ve třech pavilonech v areálu VFU na Palackého třídě v Brně, které si Masarykova univerzita pronajala na pět let. Do budoucna by se pak Farmaceutická fakulta MU měla stát součástí areálu Univerzitního kampusu Bohunice.

Farmaceutická fakulta byla součástí Masarykovy univerzity již v letech 1952 až 1960, kdy byla rozhodnutím orgánů KSČ zrušena a farmaceutické studium bylo sloučeno s již existujícím farmaceutickým studiem v Bratislavě. Fakulta byla obnovena až v roce 1991, a to jako součást tehdejší Vysoké školy veterinární, dnešní Veterinární a farmaceutické univerzity Brno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…