Med z Letiště Václava Havla Praha získal zlatou medaili

11.10.2014 14:20

Med z Letiště Václava Havla Praha si drží nejvyšší standard. Po loňské stříbrné medaili letos obdržel v soutěži Český med roku 2014 zlato. Vyrovnanou kvalitu medu znovu potvrdil také zisk certifikátu Český med.

Med z Letiště Václava Havla Praha získal zlatou medaili
Foto: Archiv
Popisek: Letiště Praha - logo

Letištní včely pomáhají kontrolovat, zda se v okolí letiště nevyskytují znečišťující látky z jeho provozu. Hlavním produktem včelího biomonitoringu je med a plástvový pyl. Letištní med je každoročně zasílán na chemický rozbor do akreditované laboratoře Výzkumného ústavu včelařského. „Ta potvrdila, že letištní med splňuje, stejně jako v loňském roce, nejen normy potravinářské legislativy, ale i přísné kvalitativní požadavky pro dětskou výživu,“ komentovala výsledky Eva Říhová, ředitelka pro Životní prostředí Letiště Praha. Vzorek byl zanalyzován z hlediska obsahu vody, cukrů a kontrolní látky HMF, jejíž přítomnost ukazuje na míru aktivity enzymů v medu. Právě aktivita enzymů je jedním z důvodů, proč je med tak ceněn.

Posunem vpřed je letošní zisk zlaté medaile v soutěži, kterou vyhlašuje Český svaz včelařů ve spolupráci s Výzkumným ústavem včelařským v Dole. Během klání se posuzovaly nejen fyzikálně-chemické vlastnosti medu, ale také jeho senzorické vlastnosti, správnost etikety či celkový estetický dojem. Kromě získaného diplomu bude toto ocenění přímo na obalu sklenice připomínat zlatý hologram.

Letiště Praha úspěšně využívá chov včel k biomonitoringu životního prostředí v okolí Letiště Václava Havla Praha již třetím rokem. V současné době chová pro tyto účely ve svém areálu pět včelstev.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…