Médea Research: Češi na kvalitě střechy nešetří, ukázal průzkum. Blížíme se Německu

02.09.2014 12:14

Šetřit na kvalitě střechy? Rozhodně ne, tvrdí podle průzkumu společnosti Médea Research přes 90 procent Čechů. Tuzemští stavebníci se důrazem na stabilitu střechy řadí k vyspělým zemím Evropy. Například v Německu tvoří střešní tašky, tedy jedny z nejodolnějších krytin, přes 70 procent trhu.

Médea Research: Češi na kvalitě střechy nešetří, ukázal průzkum. Blížíme se Německu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Střechy na Malé Straně

Češi, kteří se rozhodnou pro stavbu či rekonstrukci vlastní nemovitosti, upřednostňují jednoznačně kvalitu a trvanlivost před nízkou pořizovací cenou. „Podle výsledků reprezentativního průzkumu je celých devadesát šest procent uživatelů ochotno si za kvalitu střechy připlatit,“ upřesňuje Jan Matějka, ředitel společnosti Médea Research. Tento důraz na kvalitu koresponduje s trendem ve vyspělých evropských zemích; např. podle statistiky Německého cihlářského svazu si betonové a pálené střešní tašky držely v období let 2008 – 12 na tamním trhu podíl v rozmezí 71 až 72 %. V posledních dvou letech uvedeného období dokonce obliba skládaných střech ještě mírně vzrostla. Právě střešní tašky jsou přitom považovány za krytinu, která ve srovnání např. s plechem vykazuje často vyšší pořizovací cenu, zato však vyniká trvanlivostí a stabilitou.

86 % Čechů chce kvalitní tašku místo levného plechu

Co dále vyplynulo z průzkumu Médea Research? 90 % Čechů dává přednost kvalitní střešní krytině, jmenovitě taškám, před levnou krytinou, jmenovitě plechem. A proč si právě tašky drží u českých uživatelů takovou oblibu? „Osmdesát sedm procent Čechů je přesvědčeno, že klasické střešní tašky jsou kvalitnější než plechová střecha, a podle sedmdesáti osmi procent spotřebitelů vydrží střecha z tašek po celý život,“ podává možné vysvětlení Jan Matějka. „Navíc si téměř šedesát procent českých uživatelů myslí, že plechová střecha je spojena s větší pracností než střecha skládaná, tedy ze střešních tašek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…