Memoriál Jana Lewinského – Studentský železný hasič Fakulty biomedicínského inženýrství ČVUT

22.05.2015 15:07

Ve středu dne 27. května 2015 se uskuteční na náměstí Sítná 3105 v Kladně Memoriál Jana Lewinského – Studentský železný hasič Fakulty biomedicínského inženýrství ČVUT. Soutěž si klade za cíl přispět k odbornému růstu a motivaci studentů a chce rovněž popularizovat studijní obor Plánování a řízení krizových situací.

Memoriál Jana Lewinského – Studentský železný hasič Fakulty biomedicínského inženýrství ČVUT
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT

Jan Lewinský byl hasič Správy železniční dopravní cesty a student Fakulty biomedicínského inženýrství ČVUT, který vloni tragicky zahynul při plnění služebních povinností.

Čestnou záštitu nad memoriálem převzal děkan Fakulty biomedicínského inženýrství ČVUT prof. MUDr. Jozef Rosina, Ph.D., ředitel Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje  plk. Ing. Miloslav Svatoš a ředitel Zdravotnické záchranné sužby Středočeského kraje MUDr. Martin Houdek.

Slavnostní zahájení Memoriálu začne v 8.30 hodin, předběžný čas vyhlášení výsledků pak od 13.30 hodin. Soutěžit budou účastníci v následujících disciplínách:

1. Napojení půlspojek na CAS a následné roztažení hadicového vedení 2 x 2B (40 m)
2. Sbalení hadic 2 ks „B“
3. Přemístění pneumatiky na určenou vzdálenost
4. Transport kanystrů
5. Transport figuríny (80 kg)
6. Přeskok bariéry (2 m)
7. Výstup do výškové budovy

Do soutěže je přihlášeno více jak 40 závodníků z řad studentů ČVUT, Univerzity Pardubice, Západočeské univerzity, Ostravské univerzity, Trivisu a dalších středních a vysokých škol z celé České republiky.

Fakulta biomedicínského inženýrství ČVUT v Praze se sídlem v Kladně je druhou nejmladší fakultou Českého vysokého učení technického v Praze a současně jedinou veřejnou vysokou školou ve Středočeském kraji. Fakulta byla založena 2005 transformací Ústavu biomedicínského inženýrství a v současné době na ní studuje více než 1 500 studentů v bakalářském, magisterském i doktorském studiu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…