Memoriálu Zuzany Krejčové dominovala rekordmanka Lenka Masná

15.05.2015 13:59

Minulý týden se konal 15. ročník Memoriálu Zuzany Krejčové a díky všem závodnicím, především těm z české špičky, jsme měli možnost, vidět vynikající závod. Lenka Masná na startu sezony na dráze zaběhla rekord memoriálu v čase 2:02,19 a symbolicky tím patnáctý ročník korunovala.

Memoriálu Zuzany Krejčové dominovala rekordmanka Lenka Masná
Foto: lenkamasna.cz
Popisek: Lenka Masná, vítězka několika ročníků a držitelka rekordu Memoriálu.

Převážná většina závodnic byla se svým výkonem spokojena. Memoriál Zuzky Krejčové se již 15 let běhá jako připomínka na tuto mladou nadějnou běžkyni středních tratí, která tragicky zahynula 1.5.2000 v Turnově při nešťastné shodě několika okolností, po zásahu kladivem!

Bohužel, až teprve tato tragedie vedla ke značnému zvýšení bezpečnosti při atletických závodech, od té doby  již  obvykle nedochází k souběhu běžeckých a vrhačských disciplín,  vrhačská hřiště jsou umisťována mimo atletický ovál.

Lenka Masná sdělila i své pocity: ,,Memoriál Zuzky Krejčové vnímám  jako tradici,  vždy jsem trochu nervózní, přeci jenom jsou to první závody na dráze a pro mne důležitý test, jak na tom po jarní přípravě vlastně jsem .“ 

Letošní ročník dostal symbolickou třešničku v podobě nového rekordu závodu v čase 2:02,19, který vytvořila právě Lenka Masná. Další nej letošního ročníku byla i účast zahraniční závodnice Alesie  Viskosové z Ukrajiny, která si vytvořila na memoriálu nový osobní rekord. 

Všichni zúčastnění zavzpomínali na Zuzku Krejčovou minutou ticha, vzpomínka na naší sportovní kolegyni a pro řadu lidí i kamarádku v osobním životě byla přijata s velkou úctou a pietou. Všem proto patří velké poděkování hlavně její rodině, která rok co rok na konání závodu přispívá a  i díky tomu patří Memoriál Zuzky Krejčové mezi elitní závody české ženské osmistovky.

Michal Paclt

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…