Městská divadla pražská: Užijte si večer plný cimbálu, písniček a milého povídání

07.01.2014 12:05

Soirée Vasila Fridricha v Divadle Rokoko.

Městská divadla pražská: Užijte si večer plný cimbálu, písniček a milého povídání
Foto: red
Popisek: Městská divadla pražská

V sobotu 25. ledna 2014 si nenechte ujít příjemný večer plný cimbálu, písniček a milého povídání, který na malou chvilku přinese kousek Moravy přímo na Václavské náměstí. Od 21 hodin bude jeviště Divadla Rokoko patřit Vasilu Fridrichovi, který pro všechny milovníky moravské lidové písničky a dobrého vína připravuje svoje Soirée. Aby na to nebyl sám, pozval si jako hosty své dlouholeté kamarády – skvělého cimbalistu Michala Horsáka a zpěvačky Jitku Novotnou a Taťánu Roskovcovou.

„Já bych rád, aby to všichni vnímali nikoliv jako Soirée Vasila Fridricha, ale jako večírek, kde přeneseme kousek Slovácka, mého rodiště, do Rokoka. Bude tam od nás muzika, víno, možná i nějaká slivovice, a dobrá nálada importovaná od nás ze Slovácka do Prahy,“ zve všechny herec, který v Městských divadlech pražských působí od roku 2006 a již tento týden začne zkoušet novou roli Petra Bajzy v inscenaci Bylo nás pět. Tu pro Divadlo ABC připravuje režisér Arnošt Goldflam.

V současnosti hraje mj. v oblíbené inscenaci Želary, kterou můžete v Divadle Rokoko zhlédnout od 17 hodin před samotným Soirée. Obojí spojuje moravská lidová písnička a nejen to: „Skutečné Želary leží v místě, odkud pocházím,“ doplňuje Vasil Fridrich, pro něhož je cimbálová muzika srdeční záležitostí. Krom toho jeho pozvání přijali také Vasilovi kolegové z Městských divadel pražských, kteří s ním v Želarech hrají a rádi si s ním i s jeho hosty zazpívají.

Třetí Soirée Městských divadel pražských s Vasilem Fridrichem proběhne v sobotu 25. ledna 2014 od 21 hodin v Divadle Rokoko.

Vstupenky na Soirée Vasila Fridricha za cenu 220 Kč koupíte na pokladnách divadel ABC a Rokoko nebo online na www.MestskaDivadlaPrazska.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…