Městská nemocnice Ostrava bude mít nový operační sál

27.07.2019 15:21

Oddělení ORL v Městské nemocnici Ostrava získá druhý operační sál. Po jeho dokončení se výrazně zkrátí čekací doby na operace.

Městská nemocnice Ostrava bude mít nový operační sál
Foto: ostrava.cz
Popisek: Městská nemocnice Ostrava

V Městské nemocnici Ostrava (MNO) v pavilonu H3 je budován druhý operační sál pro oddělení ORL - Otorhinolaryngologii. Hotový bude do konce září a vznikne na místě původního, který již neodpovídá současným náročným technickým a hygienickým požadavkům.

„Vybudování dalšího operačního sálu pro oddělení ušní, nosní, krční nám umožní provést vyšší počet plánovaných operačních výkonů, jak v lokální, tak i celkové anestézii. Objednací doby zejména k operacím štítné žlázy a nádorů příštítných tělísek jsou momentálně až čtyři měsíce. Po zprovoznění druhého operačního sálu se zkrátí na čtyři až šest týdnů. Během rekonstrukce můžeme očekávat zvýšený hluk a prašnost, naši práci budou ovlivňovat ale jen pár týdnů,“ uvedl ředitel MNO Petr Uhlig.

Ve druhém patře pavilonu H3 jsou prováděny stavební a dispoziční úpravy, součástí kterých je modernizace prostoru pro nový operační sál. Mění se také vnitřní rozvody a instalace, osvětlovací a otopná tělesa, povrch podlah a stěn. Instalována bude nová vzduchotechnika a interiérové vybavení. Náklady ve výši 11,2 milionu korun uhradí Fond pro rozvoj Městské nemocnice Ostrava.

V MNO bude po zprovoznění nového sálu pro ORL dohromady 17 operačních sálů, nejvíce – čtyři má k dispozici oddělení chirurgie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha v rámci přestavby rozšíří kapacity základní školy pro zrakově postižené

13:04 MHMP: Praha v rámci přestavby rozšíří kapacity základní školy pro zrakově postižené

Rada hl. m. Prahy v pondělí schválila veřejnou zakázku na kompletní rekonstrukci vestavby a střechy …