Městské lesy Vsetín umožnily neziskovým organizacím nasbírat si jablka z arboreta

31.10.2015 13:23

Městské lesy Vsetín nabídly vsetínským neziskovým organizacím možnost nasbírat si jablka z Arboreta v Semetíně. Letošní bohatá úroda jablek a hrušek tak dovolila nabídnout tyto typické valašské plody potřebným v okolí Vsetína.

Městské lesy Vsetín umožnily neziskovým organizacím nasbírat si jablka z arboreta
Foto: Městské lesy Vsetín
Popisek: Městské lesy Vsetín

Městské lesy Vsetín, které jsou správcem Arboreta v Semetíně, oslovily neziskové organizace na Vsetíně, aby si přišly nasbírat jablka a hrušky a použít je pro své klienty zdarma. „Jedná se o podzimní jablka výborné chuti, avšak nevhodná k uskladnění. Těší nás, že nabídku využily dvě organizace, a že je můžeme podpořit naším ovocem a pomoci jim tak ušetřit peníze, které by za jejich nákup musely vynaložit,“ objasnila cíl této aktivity Bohumila Holeňová, jednatelka Městských lesů Vsetín. Podle ní by Městské lesy Vsetín v této aktivitě chtěly pokračovat i v budoucnu. 

V říjnu se do Arboreta v Semetíně vydali klienti Domova Jitka. „Za tuto nabídku jsme byli moc vděční, protože jablka máme rádi. A to nejen k snědku, ale používáme je i nasušení nebo na výrobu vánočních věnečků,“ děkuje za klienty Domova Jitka Miroslava Jakubcová a dodává: „Byl to pěkný výlet a odvezli jsme si odtud nejen krásné zážitky, ale také plné čtyři koše jablek.“

Arboretum v Semetíně je rozděleno na dvě části. V té první je k vidění 108 kusů původních druhů ovocných stromů včetně plodů původních valašských ovocných dřevin, jako jsou jabloně, slivoně, hrušně nebo špendlíky. Ve druhé části pak roste více než tisíc cizokrajných dřevin a rostlin. Pracovníci arboreta je cíleně sázeli do jednotlivých oddílů, a to hlavně z hlediska geografického. Jsou zde dřeviny severní Ameriky, Asie i Evropy. V dendrologické sbírce planých i okrasných dřevin nalezneme zástupce snad ze všech koutů planety.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…