Městský soud v Praze zamítl žalobu proti ŘSD požadující téměř 134 milionů

19.10.2015 10:15

Rozsudkem Městského soudu v Praze došlo ke změně nesprávného prvostupňového rozhodnutí Obvodního soudu pro Prahu 4 a zamítnutí žaloby, podle které mělo ŘSD zaplatit částku 102 milionů Kč a úroky z prodlení v celkové výši téměř 134 mil. Kč.

Městský soud v Praze zamítl žalobu proti ŘSD požadující téměř 134 milionů
Foto: ŘSD
Popisek: Logo ŘSD

Žalobu proti ŘSD podala v roce 2011 společnost To & Mi Vdf. spol. s r.o., která se domáhala zaplacení více než stomiliónové částky a úroků z prodlení coby škody, kterou ŘSD údajně způsobilo úpravou dopravních poměrů na území bývalého celniště Rozvadov. Zatímco rozsudek Obvodního soudu pro Prahu 4 vyzníval v neprospěch ŘSD a nárok společnosti To & Mi shledával jako oprávněný, Městský soud v Praze plně vyhověl odvolání ŘSD a žalobu v celém rozsahu zamítl. Jednalo se přitom již o druhý zásah odvolacího soudu proti nesprávnému rozhodnutí Obvodního soudu pro Prahu 4. První rozsudek Obvodního soudu pro Prahu 4, který byl pro ŘSD rovněž nepříznivý, Městský soud pro závažné vady řízení již v roce 2014 zrušil a nařídil věc znovu projednat. Nyní vydaný rozsudek Městského soudu v Praze je konečný, mimořádnou možností jeho napadení je pouze dovolání u Nejvyššího soudu.

„Tento úspěch je pokračováním úsilí ŘSD ochraňovat majetek státu a daňových poplatníků, které bylo doposud úspěšné zejména při vymáhání nároků na zhotovitelích stavby D47, přičemž jen v tomto roce ŘSD ve sporech se zhotoviteli uspělo již ve 4 případech,“ komentoval zamítnutí žaloby generální ředitel ŘSD Jan Kroupa.

Zhotovitelé staveb D47 na základě nálezů rozhodčího soudu vydaných v celkem pěti rozhodčích řízeních již zaplatili ŘSD i s úroky z prodlení přes 270 mil. Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …