Metro o velikonočním víkendu omezí provoz ve stanici Pražského povstání

25.03.2015 20:35

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) o prodlouženém velikonočním víkendu od pátečního večera 3. dubna do pondělí 6. dubna 2015 (do ukončení provozu) obousměrně přeruší provoz metra C v úseku Muzeum – Roztyly. K výluce metra dojde z důvodu výměny dvou výhybek ve stanici metra Pražského povstání.

Metro o velikonočním víkendu omezí provoz ve stanici Pražského povstání
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlak metra projíždějící stanicí

DPP v rámci výluky vymění výhybky, které zajišťují jízdu přímým směrem mezi stanicemi metra Pražského povstání a Vyšehrad. Součástí prací bude také výměna kolejové spojky mezi oběma výhybkami i kompletní výměna štěrkového lože a pražců, na nichž jsou umístěny obě výhybky a koleje.

Po dobu výluky, která bude zahájena v pátek 3. dubna v cca 19.45 hodin, bude v úseku Hlavní Nádraží – Muzeum – I. P. Pavlova – Vyšehrad – Pražského povstání – Pankrác – Budějovická – Kačerov – Roztyly zavedena náhradní autobusová doprava XC. V úseku Roztyly – Háje bude provoz metra zajištěn kyvadlově, tedy po každé koleji pojede pouze jeden vlak tam i zpět.

„Vzhledem k rozsahu prací jsme některé přípravné činnosti zahájili již na konci února. V současné době je na místo naváženo nové kolejivo a další materiál potřebný ke stavebním pracím,“ uvedl Zdeněk Rampa, vedoucí odboru Řízení provozu. 

Po dobu samotné výluky bude nutné během tří dnů a nocí postupně odpojit veškerou trakční kabeláž i kolejnice (včetně přívodní), navést nové pražce a cca 400 tun nového štěrku, který nahradí dosavadní podklad výhybek a spojovací koleje. Vytěží se staré pražce i původní kolejivo, na nový štěrk se položí pražce nové a dojde k montáži, podbití a seřízení obou výhybek. Na závěr se nainstaluje přívodní kolejnice a opětovně se připojí veškerá kabeláž.

„Navážení materiálu je tentokrát logisticky natolik náročné, že musí být zajištěno trvalé spojení do depa Kačerov, což neumožní ve  stanici Kačerov provádět obraty vlaků. Provoz v úseku Roztyly – Háje bude proto zajišťovat pouze kyvadlová doprava,“ doplnil Zdeněk Rampa, vedoucí odboru Řízení provozu. 
DPP cestující o výluce informuje prostřednictvím 25 000 kusů letáků, které budou k dispozici ve stojanech drátěného programu a v informačních vitrínách ve stanicích metra nebo ve vozech povrchové dopravy. Informace o provozu pro konkrétní stanice bude obsahovat také cca 90 informačních tabulí se schematickým nákresem a základními textovými informacemi v češtině, angličtině i němčině.

Již od 30. března bude na připravovanou výluku upozorňovat také hlášení ve stanicích metra. Ve stejný den budou do stanic metra umístěny i stojany s  plakáty se základními informacemi o výluce.

Po dobu výluky pak bude ve vyloučeném úseku připraveno v pátek od 19.00 do 22.00 hodin a v další dny mezi 8:30 a 20. hodinou dvacet informátorů v reflexních vestách, kteří budou na místě připraveni poradit cestujícím (v češtině i v angličtině) aktuální dopravní spojení. Na Velikonoční pondělí budou informátoři nasazeni od 9:30 do 21:00 hodin. V centru města (Hlavní nádraží, Muzeum) budou informátoři v sobotu, neděli a pondělí vždy od 7:00 do 22:00 hodin. Informátoři budou také vybaveni letáky pro cestující.

Náhradní autobusová doprava – linka XC:
Hlavní nádraží – Muzeum – I. P. Pavlova – Vyšehrad – Pražského povstání – Pankrác - Budějovická – Kačerov - Roztyly

Změny v zastávkách autobusových linek:
Pro linky č. 114, 189 a 215 bude přemístěna zastávka Kačerov (směr Nemocnice Krč) vpřed, do zastávky linky č. 106.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…