Mezi jihočeským Pískem a bavorským Deggendorfem vzniknou dvě až tři dobíjecí stanice pro elektromobily

27.09.2017 13:50

Rozvoj elektromobility mezi Jihočeským krajem a východem Bavorska. To bylo hlavním tématem workshopu, který se na toto téma konal ve středu 27. září v Písku. Řekl to první náměstek hejtmanky Josef Knot, který je zároveň píseckým místostarostou.

Mezi jihočeským Pískem a bavorským Deggendorfem vzniknou dvě až tři dobíjecí stanice pro elektromobily
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Elektromobil - ilustrační foto

„Cílem tohoto projektu je na trase mezi jihočeským Pískem a bavorským Deggendorfem vybudovat dvě až tři dobíjecí stanice pro elektromobily. Tato trasa bude napojena na již existující bavorskou infrastrukturu. Zároveň bude vyvinut specifický software, který zajistí efektivní analýzu dat z dobíjecích stanic. Jeho součástí bude mobilní aplikace, která umožní svým uživatelům snadnou lokalizaci, přímou rezervaci a možnost placení za dobíjecí služby,“ upřesnil Knot.

V průběhu trvání projektu budou na programu workshopy a vzdělávací akce Druhou rovinou tohoto projektu je podle Knota příprava ucelené koncepce rozvoje e-mobility především pro zástupce měst, obcí a krajů, kteří mohou ovlivnit začlenění tématu e-mobility do svých strategických dokumentů. „Koncepce rozvoje e-mobility bude vytvořena právě na základě analýzy pilotní trasy Písek-Deggendorf,“ naznačil Knot.

V průběhu trvání projektu budou na programu workshopy a vzdělávací akce. Ty ale nebudou určené jen zástupcům měst, obcí a krajů, ale také široké veřejnosti a dalším subjektům zainteresovaným v oblasti e-mobility. „Jedná se například o univerzity, výzkumné a vývojové organizace, nestátní neziskové organizace či zájmová sdružení právě se zaměřením na propagaci e-mobility,“ doplnil Knot.

Myšlenka popsaného projektu je v plném souladu s celou řadou národních, nadnárodních a mezinárodních strategií v čele se strategií Evropa 2020. Projekt také navazuje na již realizované projekty E-Wald, e-Šumava a aktivity Komise Smart Region jižní Čechy, jejíž prioritou je rovněž podpora čisté mobility.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

11:46 Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

Lokalita U Trojice v Pardubicích prochází změnou. Byly zde vysazeny tradiční odrůdy ovocných stromů.…