Mezinárodní asociace přepravců ropy se rozrostla o další členy

21.12.2014 19:03

V Praze se v uplynulých dnech sešli nejvyšší představitelé ropných transportních společností z regionu střední a východní Evropy, aby na pracovní schůzce dohodli společný postup v rámci nedávno založené Mezinárodní asociace přepravců ropy (dále jen „Asociace“).

Mezinárodní asociace přepravců ropy se rozrostla o další členy
Foto: Archiv
Popisek: Ropný vrt

Nejvyšší představitelé přepravců ropy z Ruské federace, Běloruska, Slovenska, Polska a Maďarska projednali harmonogram dalších kroků a fakticky zahájili činnost Asociace. Závěrem jednání došlo k podpisu memoranda, ve kterém společnosti JSC Transněft, JSC Gomeltransněft Družba a TRANSPETROL, a.s., společně se zakládajícím členem Asociace MERO ČR, a.s., potvrdili svůj vstup do Asociace.

Mezinárodní asociace přepravců vznikla z iniciativy státem vlastněné společnosti MERO ČR, a.s. v prosinci loňského roku. Jejím hlavním posláním je vytvoření platformy klíčových subjektů zabývajících se problematikou přepravy ropy a ropných produktů, v rámci níž bude docházet k pravidelnému setkávání vrcholných představitelů členských organizací, výměně informací, formulací společných stanovisek a postojů a koordinaci společných aktivit v oblastech, které jsou úzce spojeny s problematikou přepravy ropy a ropných produktů (včetně společných projektů) v euroasijském teritoriálním prostoru.

Dalším cílem tohoto nevládního a neziskového uskupení je koordinace kroků souvisejících s přepravou ropy ropovodem Družba, výměna informací a společné řešení problematiky dodávek ropy ropovodem Družba. „Výměna informací a společná koordinace kroků souvisejících s přepravou ropy ropovodem Družba, a to nejen v krizových situacích, může posílit plynulost a stabilitu dodávek ropy z Ruské federace a v konečném důsledku přispět k posílení energetické bezpečnosti České republiky“, zdůraznil po jednání Asociace Jaroslav Pantůček, generální ředitel MERO ČR, a.s.. Stejný význam má rozvoj této iniciativy i pro všechny země, jimiž prochází ropovod Družba.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…