Mezinárodní atletická špička se sešla v Turnově na Memoriálu Ludvíka Daňka

21.05.2015 14:36

Na 16. ročník Memoriálu Ludvíka Daňka, evropského atletického mítinku, v Turnově se v úterý 19. května sjeli čeští i zahraniční vrcholoví atleti.

Mezinárodní atletická špička se sešla v Turnově na Memoriálu Ludvíka Daňka
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

České diváky nejvíce potěšila Zuzana Hejnová i mistr světa Pavel Maslák, jenž zvítězil na netradiční pětistovce. V nabitém závodu v hodu diskem předvedli neskutečně vyrovnaný souboj Němec Martin Wierig s Polákem Piotrem Malachowskim. Organizaci letošního ročníku Memoriálu podpořila Nadace ČEZ, která Atletickému klubu SYNER Turnov přispěla částkou 100 tisíc korun.

Diskař Ludvík Daněk zapsal město Turnov do historie světové atletiky v srpnu roku 1964, kdy zde vytvořil světový rekord v hodu diskem v délce 64,55 m. Turnovský Memoriál je tak mimo jiné pravidelnou oslavou vynikajících sportovních výkonů na jeho počest. „Mítink je vzpomínkou na tohoto olympijského vítěze jako na pozitivní vzor zejména pro mladou generaci. V našem atletickém klubu mnoho let právě s dětmi a mládeží pracujeme a snažíme se podílet na jejich pozitivním rozvoji po stránce sportovní i osobnostní. Možnost závodit na Memoriálu po boku české i zahraniční sportovní špičky je pro všechny obrovským přínosem,“ uvedla prezidentka Atletického klubu SYNER Turnov Jana Svobodová.

Kvalitu Memoriálu Ludvíka Daňka dokazuje jeho zařazení do European Athletics Outdoor Area Meetings 2015 – evropských atletických mítinků. Letos se v nejhvězdněji obsazené kategorii hodu diskem utkali například Němec Martin Wierig či Polák Piotr Malachowski, kteří spolu svedli napínavý souboj až do závěrečného pokusu. Štěstí se nakonec usmálo na Poláka, který se tak radoval ze získaného titulu již potřetí. Do Turnova přijeli také nejlepší čeští sportovci – Pavel Maslák ovládl běh na netradiční půlkilometrové trati, Zuzana Hejnová sice nedoběhla, ale jen proto, že si potřebovala vyzkoušet ostrý čas na 300 m, a tato dráha pro ni byla nejvhodnější.. Neztratil se ani Jan Kudlička a Michal Balner ve skoku o tyči, kteří oba shodně skočili 555 cm. V kouli zvítězil s přehledem Jan Marcell.

Konání 16. ročníku Memoriálu Ludvíka Daňka podpořila Nadace ČEZ v rámci grantového řízení Podpora regionů, které je zaměřeno na rozvoj veřejně prospěšných projektů. „Turnovský atletický mítink spojuje mnoho důležitých a prospěšných oblastí. Dětem a mládeži umožňuje setkávat se se svými sportovními vzory, uchovává vzpomínky na významné osobnosti českého sportu a více než třem tisícům pravidelných diváků zprostředkovává jedinečnou podívanou. Naše podpora v Turnově prostě nemohla chybět,“ řekla Michaela Žemličková, ředitelka Nadace ČEZ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …