Mezinárodní summit štíhlé výroby poprvé v Evropě

02.10.2013 17:35

Autoři světově proslulých knižních bestsellerů, lektoři a zkušení praktici z předních světových firem se setkají 4. a 5. listopadu v pražském hotelu Hilton Old Town se svými protějšky z celé Evropy, včetně představitelů významných firem z České republiky, aby sdíleli praktické zkušenosti se změnou myšlení lidí pro udržitelnou kulturu štíhlé výroby. TWI summit pořádá americká společnost Lean Frontiers ve spolupráci s TWI Institute USA a DMC management consulting (TWI Institute Czech Republic).

Mezinárodní summit štíhlé výroby poprvé v Evropě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dělnice v továrně, ilustrační foto

Zavedení štíhlé výroby přináší užitek ve všech odvětvích, kde jsou vyžadovány standardizované pracovní procesy. Příležitost dozvědět se více o její praktické aplikaci prostřednictvím TWI programu budou mít tedy jak představitelé výrobních firem (automotive, strojírenské, technologické, potravinářské, farmaceutické), tak společností zabývajícími se službami (banky, pojišťovny, call-centra, veřejné stravování, zdravotnictví), energetikou, logistikou atd. Zde všude je možné a vhodné zavedením „leanu“ zvyšovat efektivitu, snižovat zmetkovost, plýtvání materiálem, znalostmi i časem, a tím i zvyšovat hodnotu společnosti.

Na TWI summitu vystoupí mluvčí, kteří se metodou zabývají mnohdy i desítky let, mají bohaté zkušenosti, vědí, co kde a proč funguje, co dělat, když to nefunguje, a jsou schopni své bohaté zkušenosti srozumitelně a atraktivně předat dál. Stěžejní bude jistě účast samotných novodobých průkopníků TWI metody, Patricka Grauppa a Boba Wrony. Přednášky doplní workshopy a otevřené diskuze o praktické implementaci štíhlé výroby a TWI ze všech oblastí podnikání.

Proč se TWI summitu zúčastnit?

Zajímáte se o lean managment? Pak vězte, že lean bez TWI nelze aplikovat. TWI spočívá v důsledné standardizaci a optimalizaci všech procesů ve firmě.

Různé firmy realizují různé strategie zavádění leanu, všechny jsou však založeny na standardizaci.  Pouze TWI je nanejvýš propracovaná a desetiletími praxe ověřená metodika zavádění leanu s prokazatelnými úspěchy v zapojování všech úrovní zaměstnanců, které je nezbytné pro udržení kultury štíhlé výroby.

V roli mluvčích se představí například:

Dean M. Schroeder - autor knihy Ideas Are Free: How the Idea Revolution is Liberating People and Transforming Organizations (Reader‘s Choice v roce 2004)

Patrick Graupp, Bob Wrona, Scott Curtis (TWI Institute)

Jim Huntzinger - průmyslový historik, ideový lídr TWI

Za firmy vystoupí: Olympus (Česká republika), Dalehead Foods (Velká Británie), Robert Bosch (Německo), Lego (Dánsko + ČR), Gemalto (Německo), DMC a další.

Podrobnější program: http://twisummit.com/twi-summit-european-agenda/

Generálním partnerem TWI summitu je TWI Institute USA, celosvětově zastřešující síť certifikovaných lektorů poskytujících program TWI. Lokálním partnerem summitu je DMC management consulting (TWI Institute Czech Republic) a partnery jsou Kaizen Institute, Lean Global Network.

TWI (Training Within Industry) je vysoce efektivní metoda, která prostřednictvím zavádění mnohokráte prověřených standardů efektivně aplikuje štíhlou výrobu v provozu klienta. Přináší tak výrazné úspory i tam, kde již byly mj. z důvodu přetrvávajícího hospodářského útlumu maximálně optimalizovány náklady na mzdy i materiál a kde zdánlivě není již jak šetřit. TWI spočívá v důkladné standardizaci a optimalizaci všech procesů ve firmě, nutné pro zavádění štíhlé výroby.

TWI institute realizuje TWI školení, certifikaci, koučování a vzdělávání rostoucí komunity odborníků a školitelů ve výrobě, stavebnictví, zdravotnictví a odvětví služeb po celém světě. Institut vytvořil velkou a rychle expandující síť certifikovaných lektorů poskytujících program TWI ve Spojených státech a po celém světě. TWI sídlí v Syracuse, NY a pobočky, školitele a klienty má ve 31 zemích na 6 kontinentech.

Vize: Využití plného potenciálu TWI v organizacích po celém světě

Mise: Vytvářet a transformovat organizační kulturu maximalizací dovedností lidí prostřednictvím časem prověřeného TWI. Nadále hrát roli světového lídra v realizaci TWI, certifikaci a vzdělávání pro všechna odvětví průmyslu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

13:21 Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

Ředitelství vodních cest ČR uvedlo do plného provozu modernizované ochranné stání pro velká plavidla…