Michaela Marksová otevřela azylový dům v Jablonci nad Nisou

29.11.2015 8:09

Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová v pátek 27. listopadu v rámci pravidelných cest do regionů navštívila Jablonec nad Nisou. Zúčastnila se slavnostního otevření azylového domu.

Michaela Marksová otevřela azylový dům v Jablonci nad Nisou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michaela Marksová

Jsem velmi ráda, že se této významné události mohu zúčastnit a nové zařízení navštívit osobně,“ uvedla ministryně Marksová. „Cílovou skupinou osob azylových domů obecně jsou ti, kteří se dostali do nepříznivé sociální situace z důvodu ztráty bydlení. Zajištění této potřeby je zásadním tématem, kterým se Ministerstvo práce a sociálních věcí zabývá,“ dodala a připomněla, že aktuálně byla vládou přijata Koncepce sociálního bydlení. Ta se zabývá především ochranou domácností s nejnižšími příjmy a lidí ohrožených sociálním vyloučením kvůli ztrátě bydlení a měla by být základem pro řešení dlouhodobé absence systému sociálního bydlení v České republice. Na jejím základě bude vypracován návrh zákona, který by měl být účinný od roku 2017.

„Téma bydlení, potřeby bydlení a následné potíže spojené s jeho ztrátou jsou opravdu zásadním tématem, nad kterým nelze zavírat oči,“ uzavřela ministryně a poděkovala všem, kteří se svým dílem podíleli na myšlence a následné realizaci projektu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…