Michal Kubal rozšíří moderátorský tým Událostí

02.12.2015 9:20

Zkušený novinář a stávající vedoucí redaktor zahraničního zpravodajství České televize Michal Kubal se stane novým moderátorem Událostí.

Michal Kubal rozšíří moderátorský tým Událostí
Foto: ČT
Popisek: Michal Kubal

K Marcele Augustové, Daniele Písařovicové a Jakubu Železnému se Michal Kubal připojí na pozici moderátora hlavní zpravodajské relace České televize od ledna příštího roku.

„Michal působí v televizním zpravodajství už více než patnáct let. Od počátku se zaměřuje na zahraničně-politická témata, prošel si zkušeností válečného zpravodaje i zpravodaje České televize ve Spojených státech a po svém návratu se stal vedoucím zahraniční redakce. Události tak získávají novou osobnost s hlubokou profesní zkušeností,“ říká ředitel Zpravodajství České televize Zdeněk Šámal. Generální ředitel ČT Petr Dvořák k tomu dodává: „Zapojení tak zkušeného novináře, jako je Michal Kubal, do hlavního zpravodajského pořadu České televize zároveň reflektuje význam, který zvláště v současné době přikládáme zahraničnímu zpravodajství, jehož objem ve vysílání stále roste.“

Michal Kubal začínal v redakci zpravodajství České televize v roce 1997. Během své novinářské praxe působil v sedmdesáti zemích. Pokrýval ozbrojené konflikty v Makedonii, Pákistánu, Afghánistánu, Iráku a v dalších oblastech. V roce 2008 se stal zahraničním zpravodajem České televize ve Spojených státech a po svém návratu začal působit jako vedoucí redakce zahraničního zpravodajství. Od roku 2013 stál v čele týmu dnes úspěšného pořadu Horizont ČT24. V těchto dnech natáčel Michal Kubal pro Českou televizi v Sýrii rozhovor s prezidentem Bašárem al-Asadem.

„Moderování hlavní zpravodajské relace patří ve všech světových stanicích k vrcholům kariéry televizních novinářů. Velmi si vážím takové příležitosti. Je pro mě ctí stát se součástí týmu Událostí,“ říká ke svému příchodu do Událostí Michal Kubal.

Michal Kubal je držitelem několika novinářských cen. Je rovněž spoluautorem knihy Válka v Iráku očima tří českých reportérů a podílel se na dokumentech Slovensko na křižovatce, V hlavní roli Gustáv Husák, V srdci Talibanu, Český zazrak v Bostonu.

Michal Kubal nastoupí do Událostí od začátku ledna příštího roku. Čtvrtá ze současných moderátorů Událostí, Aneta Savarová, byla ze své pozice na vlastní žádost dočasně uvolněna ze zdravotních důvodů a ve vysílání se tak v nejbližších měsících neobjeví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…