Migrační krize v Evropě a bezpečnost v České republice

04.12.2015 9:46

V Parkhotelu Praha se uskutečnila odborná konference s názvem „Migrační krize v Evropě a bezpečnost v České republice“, kterou pořádala Česká asociace bezpečnostních manažerů.

Migrační krize v Evropě a bezpečnost v České republice
Foto: policie.cz
Popisek: Policie ČR

Policii České republiky na konferenci zastupoval první náměstek policejního prezidenta.

Účastníky v úvodu přivítal prezident České asociace bezpečnostních manažerů Miroslav Fryšar, který následně požádal o úvodní slovo přítomného ministra vnitra Milana Chovance, na jehož vystoupení plynule navázal ředitel odboru azylové a migrační politiky Ministerstva vnitra Tomáš Haišman.

Plk. Martin Vondrášek, první náměstek policejního prezidenta, informoval přítomné o připravenosti Policie České republiky na řešení možných problémů spojených s nelegální migrací a zároveň zdůraznil, že Policie České republiky nemůže cizinci, který porušuje zákon o pobytu cizinců na území České republiky, umožnit volný průchod přes naše území do cílové destinace.

„Apeluji na správný výklad skutečností a rozlišování mezi žadatelem o azyl a cizincem umístěným v detenčním zařízení. Cizinci umístění v detenčních zařízeních nemají možnost pohybu mimo tato zařízení,“ uvedl plk. Vondrášek.

V další části svého vystoupení první náměstek Vondrášek shrnul působení českých policistů v zahraničí v souvislosti s migrační krizí. K tématu uvedl: „Uvědomujeme si, že je naší povinností být solidární vůči ostatním státům, které se pro migranty staly vstupní bránou do Schengenského prostoru. V současné době máme vysláno více než 100 policistů ke službě v zahraničí v souvislosti s migrační krizí.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…