Mikulášská sbírka pro rodiny s dětmi s postižením začíná 5. prosince

21.11.2016 14:42

Obdarovat děti můžete na Mikuláše, tedy 5. prosince, nejen balíčkem sladkostí, ale také prostřednictvím Mikulášské sbírky, kterou pořádá Společnost pro ranou péči.

Mikulášská sbírka pro rodiny s dětmi s postižením začíná 5. prosince
Foto: Hans Štembera
Popisek: Děti - ilustrační foto

Výtěžek Mikulášské sbírky je určen na podporu dětí s postižením a dětí těžce nemocných a jejich rodin a na podporu služby rané péče, která těmto rodinám pomáhá vypořádat se s přetěžkou životní situací.

Služba zvaná raná péče je zakotvena v zákoně a funguje tak, že do rodin pečujících o dítě s postižením dojíždějí poradkyně rané péče a poskytují rodičům poradenství a instruktáž, jak co nejvhodněji podporovat vývoj dítěte, naslouchají rodičům, zapůjčují jim potřebné stimulační pomůcky a hračky, případně zprostředkovávají kontakt na další odborníky. Služba je určena dětem ve věku od narození do sedmi let a rodinám je poskytována zdarma.

V den zahájení Mikulášské sbírky, 5. prosince, tak budete moci v několika krajských městech přispět do zapečetěných pokladniček našim dobrovolníkům. Poznáte je snadno – budou vybaveni červenými, speciálně označenými mikulášskými čepicemi. A pokud tak učiníte, odměněni budete drobným dárečkem. Pro všechny dárce je připravili ochotní lidé z řad našich podporovatelů, příznivců a partnerů.

Mikulášská sbírka však neprobíhá pouze formou vybírání do kasiček v ulicích měst. Přispět může úplně kdokoli, a to formou darovacích SMS:

- stačí odeslat jednorázovou darovací SMS ve tvaru: DMS DOMOVJEDOMA na číslo 87777. Přispívat lze také pravidelně každý měsíc po dobu jednoho roku. Stačí odeslat SMS ve tvaru DMS ROK DOMOVJEDOMA na telefonní číslo 87 777 a každý měsíc bude dárci automaticky odečtena částka 30 Kč. Více na www.darcovskasms.cz; nebo zadáním platby na sbírkový účet Společnosti pro ranou péči č. 244900080/0300.

Takto podpořit ranou péči je možné po celý rok, nejen na Mikuláše. Zájemci mají možnost umístit sbírkovou kasičku i v prostorách své firmy nebo pracoviště a využít ji třeba v rámci vánočního večírku nebo oslav nového roku. Podrobnější informace rádi poskytnou zaměstnanci všech středisek Společnosti pro ranou péči.

Vybrané prostředky použije Společnost pro ranou péči, která se pomoci rodinám s dětmi s postižením v raném věku v České republice věnuje již víc než 25 let, na zajištění terénní služby rané péče pro více než 500 klientských rodin. Konkrétně finance poputují na nákup speciálních pomůcek a výukových hraček pro děti, na vydávání publikací a informačních textů pro rodiče, ale také na prosazování legislativních úprav směřujících ke zlepšení systému ochrany dětí s postižením v České republice a poskytování služby samotné.

Rodiny s dětmi s postižením jsou všude kolem nás. Pomocnou ruku může podat úplně každý. Více informací naleznete na www.ranapece.cz nebo na facebookové stránce Společnosti pro ranou péči.

Společnost pro ranou péči, z. s.
Klimentská 2, 110 00  Praha 1
IČ: 67363610

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…