Milan Kňažko, Martina Adamcová a Petr Lom se představí v Show Jana Krause

14.03.2014 14:20

Premiéru dalšího dílu čtvrté série Show Jana Krause uvidíte v pátek 14. března ve 22.15 na Primě.

Milan Kňažko, Martina Adamcová a Petr Lom se představí v Show Jana Krause
Foto: Nejvic.info
Popisek: Moderátor a herec Jan Kraus

Milan Kňažko – slovenský herec a politik, který kandiduje na post prezidenta Slovenské republiky

Martina Adamcová – herečka, moderátorka a producentka. Momentálně žije a pracuje v Kanadě. U nás ji diváci znají například z filmů Tankový prapor nebo Playgirls.

Petr Lom – režisér a producent, který slibnou kariéru na Harvardu vyměnil za kameru. Čechokanaďan Petr Lom se čas od času zastaví v Praze, kde se narodil. Momentálně je tu na festivalu Jeden svět, kde představil svůj nejnovější dokument. Roztomilá čeština se silným anglickým přízvukem a vzhled seveřana – to je muž, který přijel do Prahy se svým nejnovějším filmem Ana Ana. „Je to film o čtyřech Egypťankách, které ve filmu vyprávějí o svých snech, o tom, co by chtěly nebo nechtěly zažít, popisují svůj život, zamýšlejí se nad ním," vypráví Petr o filmu. Není to tak dlouho, co měl "našlápnuto" na kariéru na prestižním Harvardu: „Já jsem vyučoval politickou filozofii a trochu mě to přestalo bavit. Nebavilo mě pořád sedět na univerzitě v knihovně a dělat jenom tu politickou teorii," vysvětluje, proč vyměnil univerzitu za kameru. Petr žil v Kanadě, v Aténách, nyní žije v Holandsku. „Jsem Čech i Kanaďan, mám obě občanství, ale žil jsem už na tolika místech, že se necítím doma nikde. Nebo naopak všude? Nevím, já to neřeším." Jako dokumentarista se zviditelnil natáčením příběhů unášených žen v Kyrgyzstánu, nebo natáčením života menšiny Ujgurů v Číně. „Byl jsem v Kyrgyzstánu pět měsíců pracovně, dělal jsem výzkum o islamismu a extremismu, ten tam, podotýkám, neexistoval. Pár pohovorů s případnými extremisty jsem přece jen zkusil a jednou jsem se při návštěvě a povídání v kuchyni zeptal jedné ženy: ´Jak jste poznala svého manžela?´ A ona: ´On mě ukradl´. Tak mi připadalo, že to je velice zajímavé téma. Vzhledem k tomu, že čtyřicet procent manželek je v té zemi unesených, divil jsem se, že to není důležité pro organizace zabývající se lidskými právy," vysvětluje, jak snímek vznikl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…