Milan Šlapák, obchodní ředitel GE Aviation Czech, přechází do globálního ústředí GE Aviation v americkém Cincinnati

14.04.2014 15:30

S účinností od 1. května letošního roku se dosavadní obchodní ředitel GE Aviation Czech, Milan Šlapák, ujímá nové role programového manažera pro turbovrtulové motory (Turboprop Program Manager) GE Aviation a přesídlí do globálního ústředí firmy v Cincinnati v USA. Ve své nové funkci povede rozvoj strategie další generace regionálních turbovrtulových motorů. Jeho nástupcem bude jmenován Zdeněk Soukal.

Milan Šlapák, obchodní ředitel GE Aviation Czech, přechází do globálního ústředí GE Aviation v americkém Cincinnati
Foto: GE
Popisek: GE

Milan Šlapák nastoupil do GE v roce 1999, obchodním ředitelem společnosti GE Aviation Czech byl od roku 2009. Z této pozice byl zodpovědný za kompletní obchodní aktivity společnosti a globální služby. Pod jeho vedením se GE Aviation Czech podařilo uspět na nových trzích, a to zejména s novým turbovrtulovým motorem H80 uvedeným na trh v roce 2011.  Motor H80  je historicky prvním letadlovým motorem výrobce GE Aviation, který byl vyvinut a vyroben mimo území USA – a to právě v České republice. Milan Šlapák řídil také prodeje staršího typu motorů M601 a vybudoval a vedl podpůrný tým pro zákazníky i produkty. O úspěšnosti firmy svědčí i údaje z roku 2013, kdy výroba nových motorů H80 vzrostla o téměř 45 % a produktivitu se podařilo zvýšit o 10 %.

Milan Šlapák bude ve své nové funkci v globálním ústředí GE Aviation hrát klíčovou roli v rozvoji regionálních turbovrtulových motorů v sekci Business and General Aviation a ve vyhledávání vhodných obchodních příležitostí. Bude zodpovědný za strategii tohoto sektoru (budoucí vývoj a obchodní modely), za propojení obchodní strategie s potřebami zákazníků, za technologické plány i za celkovou reputaci produktu a finanční výsledky celé produktové řady.

V České republice bude na místo obchodního ředitele GE Aviation Czech jmenován Zdeněk Soukal, dosavadní finanční ředitel společnosti. 

GE Aviation Czech v současné době zaměstnává ve svém závodě v pražských Letňanech téměř 400 lidí, kteří zajišťují nejen prodej, servis a výrobu nových motorů, ale také jejich vývoj. Během svého pětiletého působení v České republice se společnosti podařilo certifikovat tři nové turbovrtulové motory a uvést je do sériové výroby.

O společnosti GE Aviation

Společnost GE Aviation, divize společnosti GE (NYSE: GE), je největší výrobce proudových a turbovrtulových motorů, dílů a integrovaných systémů pro komerční, vojenské, obchodní a všeobecné letectví. Podporu pro své produkty společnost GE Aviation zajišťuje prostřednictvím celosvětové sítě služeb.

Více informací naleznete na internetové stránce www.ge.com/aviation.

Aktuální informace a novinky lze získat z Twitteru na http://twitter.com/GEAviation a Youtube na http://www.youtube.com/user/GEAviation.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…