Miliony zamíří na podporu sportovní činnosti mládeže

27.08.2015 16:00

Rada Pardubického kraje na svém dnešním jednání schválila rozdělení finančních prostředků na podporu sportovní činnosti mládeže v Pardubickém kraji, ale také finanční podporu pro přípravu sportovců na letní olympijské hry v Brazílii v roce 2016.

Miliony zamíří na podporu sportovní činnosti mládeže
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

Celková rozdělená částka přesahuje šest milionů korun, přičemž dvěma miliony přispěl na podporu sportu v kraji Český olympijský výbor.

„V rámci vyhlášeného programu na podporu sportovní činnosti dětí a mládeže jsme přijali přes 190 žádostí v celkové výši přesahující 13 milionů korun. Navržené rozdělení více než čtyř milionů korun pokrývá sportovní činnost jak jednotlivců, tak kolektivů v našem kraji, které se zabývají sportovní činností mládeže,“ uvedl radní pro sport René Živný. „Jsme si vědomi, že financování mládežnického sportu je velmi komplikované, a proto jsem rád, že můžeme alespoň tímto způsobem pomoci,“ dodal René Živný.

Kraj pomůže olympionikům i sportovním klubům. Zaplatí i bezpečné branky

Krajští radní schválili také podporu sportovcům připravujícím se na letní olympijské hry v Rio de Janeiru. „Každý z pěti podpořených získá částku 50 tisíc korun. Jedná se o reprezentanty nejen kraje, ale také České republiky a věříme, že i tato částka napomůže při organizaci tréninkového plánu či zahraničního soustředění,“ uvedl hejtman Martin Netolický. Mezi podpořenými sportovci je například olympijský vítěz z Londýna Jaroslav Kulhavý nebo atletka Kristiina Mäki.

Jeden milion a šest set tisíc korun mezi sebe rozdělí sportovní kluby se širokou členskou základnou. „Částkou 250 tisíc korun bude spolufinancován projekt Bezpečné branky, který se již v minulém roce osvědčil, ale také činnost mladých letohradských biatlonistů, pardubických basketbalistů či chrudimských futsalistů,“ sdělil hejtman Martin Netolický.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…