Mimořádné kontroly ČOI na brněnských ohňostrojích Ignis Brunensis 2017

27.06.2017 8:37

V závěru května a především pak v měsíci červnu se každým rokem v Brně koná mezinárodní soutěžní festival ohňostrojů IGNIS BRUNENSIS. Pro návštěvníky dvacátého ročníku je připraveno mimo ohňostrojů také bohaté občerstvení. ČOI uskutečnila dne 14. června 2017 na této akci mimořádnou kontrolu zaměřenou na dodržování zákona o ochraně spotřebitele. Ze čtrnácti kontrolovaných restaurací a stánků nevyhovělo pět.

Mimořádné kontroly ČOI na brněnských ohňostrojích Ignis Brunensis 2017
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

Česká obchodní inspekce Jihomoravského a Zlínského kraje provedla dne 14. června 2017 mimořádnou kontrolní akci na festivalu ohňostrojů IGNIS BRUNENSIS, která byla zaměřena na dodržování zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele při prodeji výrobků a poskytování služeb převážně formou stánkového prodeje.

Inspektoři kontrolovali 14 restauračních zařízení a stánků s občerstvením v místě konání akce, na Brněnské přehradě, kde se převážně zaměřili na kontroly dodržování míry podávaných nápojů a seznámení spotřebitele s cenou výrobků.

Celkem bylo zjištěno porušení zákona v 5 provozovnách, což je 35 % kontrolovaných subjektů, kdy ve čtyřech případech nebyl spotřebiteli vydán doklad na vyžádání se všemi náležitostmi. Dále v jednom případě prodejce neseznámil spotřebitele s cenou daného zboží. V jednom případě kontrolovaná osoba nedodržela deklarovanou hmotnost pokrmu, přepočtem na cenu podaného pokrmu byl spotřebitel zkrácen o 10,80 Kč a v jednom případě nebylo spotřebiteli umožněno překontrolovat si správnou míru zakoupeného nápoje, obsluha podala lihovinu s ledem bez vyžádání.

Inspektoři ČOI Jihomoravského a Zlínského kraje ve třech případech uložili pokutu na místě v celkové výši 3000 Kč a ve 2 případech bude s kontrolovanou osobou zahájeno správní řízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…