Mimořádný summit zemí Visegrádské skupiny bude zítra v Praze jednat o migrační krizi

03.09.2015 17:10

Mimořádný summit zemí Visegrádské skupiny bude zítra v Praze jednat o migrační krizi 3. září 2015 V pátek 4. září se v Praze na Úřadu vlády ČR uskuteční mimořádný summit předsedů vlád zemí Visegrádské skupiny. Ten svolal premiér Bohuslav Sobotka jako představitel země předsedající V4 v reakci na napjatou situaci v oblasti migrační krize.

Mimořádný summit zemí Visegrádské skupiny bude zítra v Praze jednat o migrační krizi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Cílem summitu, který začíná v 15 hodin, bude nalezení společné pozice států Visegrádské skupiny k migrační krizi, kterou budou lídři regionu prosazovat v  dalších  jednáních  s  evropskými partnery. Předsedové české, slovenské, polské  a  maďarské  vlády  budou  debatovat o možné silnější spolupráci na bilaterální  i unijní úrovni v oblasti vnějších hranic a posílení angažmá v zemích tranzitu a původu uprchlíků.

Tématem  mimořádného  summitu  bude  také nabídka silnější pomoci v oblasti rozvojové  spolupráce a zapojení visegrádské skupiny do evropských projektů včetně  systému  tzv. hotspots, jejichž cílem je prostřednictvím agentur EU poskytnout  komplexní  a  cílenou  pomoc  členským státům čelícím největším migračním tlakům.

Na zítřejší summit premiérů V4 v pondělí naváže bratislavské jednání předsedy vlády Bohuslava Sobotky se slovenským protějškem Robertem Ficem a rakouským spolkovým kancléřem Wernerem Faymannem, které je pokračováním středoevropského dialogu o migrační krizi.

Více informací o programu na

http://www.vlada.cz/cz/4-zari-2015-mimoradny-summit-predsedu-vlad-zemi-visegradske-skupiny-k-reseni-migracni-krize-134069/

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…