Ministerstvo financí: OKD přijalo závazný návrh podaný společností PRISKO

06.04.2017 17:53

Vláda schválila na svém včerejším zasedání návrh ministra financí, aby státem vlastněná společnost PRISKO, a.s. podala závazný návrh na převzetí akcií nově zakládané dceřiné společnosti OKD („ tzv. Nové OKD“), který umožní pokračovat v provozování závodu OKD.

Ministerstvo financí: OKD přijalo závazný návrh podaný společností PRISKO
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo financí

Podle návrhu by do „Nového OKD“ měla být vložena podstatná část závodu OKD, přičemž z výnosu z provozu „Nového OKD“ mají být plně hrazeny útlumové aktivity. OKD dnes tento závazný návrh přijalo, což otevírá cestu k sestavení životaschopného reorganizačního plánu, který by odvrátil, bude-li přijat, riziko konkursu této těžební společnosti.

OKD informovalo společnost PRISKO jakožto svého věřitele o tom, že ani jedna z doručených finálních nabídek investorů nezaručuje bezrizikové schválení reorganizačního plánu, následné provedení reorganizace ani zamezení konkursu. Stejně tak ani dodatečná jednání s investory nevedla k takové úpravě nabídek, která by umožnila předložit reorganizační plán. Proto se OKD obrátilo na společnost PRISKO kontrolovanou Ministerstvem financí, aby zvážila závazný návrh na převzetí závodu OKD.

Materiál byl vládě předložen v souvislosti se situací v těžební společnosti OKD, ve které probíhá insolvenční řízení a které byla příslušným soudem povolena reorganizace s termínem pro předložení reorganizačního plánu do 10. dubna 2017. Schválený kompromisní materiál počítá nejen s podáním závazného návrhu na převzetí podstatné části OKD společností PRISKO, ale dále také s případným zapojením státního podniku DIAMO při zajišťování aktivit v rámci útlumu jednotlivých dolů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…