Ministerstvo financí odmítá tvrzení hejtmana Haška

13.06.2015 18:50

Ministerstvo financí se ohrazuje proti nepravdivým a populistickým prohlášením hejtmana Jihomoravského kraje Michala Haška ohledně pořádání Velké ceny ČR v závodě silničních motocyklů v Brně.

Ministerstvo financí odmítá tvrzení hejtmana Haška
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo financí

Tvrzení Michala Haška, že by ministr financí nebo Ministerstvo financí podalo jakýkoliv podnět k Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) ve věci Moto GP, není pravdivé. Ministerstvo financí na ÚOHS v této věci neposlalo ani korespondenční lístek. Komunikace s ÚOHS probíhala podle našich informací pouze mezi MŠMT a tímto úřadem.

Jihomoravskému kraji byly prostřednictvím Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy na základě usnesení vlády poskytnuty prostředky ze státního rozpočtu a není chybou Ministerstva financí, že hejtman Jihomoravského kraje není schopen tyto prostředky na schválený účel použít.

Situaci v současnosti musí vyřešit MŠMT spolu s Jihomoravským krajem. Pokud se tedy Velká cena v příštích letech neuskuteční, odpovědnost bude ležet pouze na hejtmanu Michalu Haškovi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …