Ministerstvo financí zve veřejnost na den otevřených dveří

19.09.2018 9:23

V rámci oslav 100. výročí vzniku Československa bude Ministerstvo financí jedním z prvních úřadů, který v Praze otevře své brány veřejnosti.

Ministerstvo financí zve veřejnost na den otevřených dveří
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo financí

Návštěvníci uvidí historické prostory bývalého kláštera bosých karmelitánek z roku 1655 i moderní trakt z roku 1928 podle architektů Františka Roitha a Karla Pecánka. Zpřístupněna bude pracovna ministryně i hlavní zasedací místnost pro tiskové konference, kašna se stěnou z krápníkových zkamenělin či bývalá pracovna abatyše s unikátním malovaným kazetovým stropem.

Samozřejmostí bude bohatý doprovodný program. Návštěvníci budou mít možnost setkat se s ministryní financí Alenou Schillerovou, jejími náměstky a řediteli organizací podřízených ministerstvu. V přilehlých Vojanových sadech se veřejnost seznámí se světově proslulými cvičenými psy Celní správy z výcvikového centra v Heřmanicích, zabavenými padělky a pašovaným zbožím nebo instruktory sebeobrany. ÚZSVM předvede kuriózní předměty propadlé do vlastnictví státu z trestné činnosti či odúmrtě a seznámí návštěvníky s možností účastnit se on-line aukcí také o nepotřebné nemovitosti či auta. Dětem se bude věnovat plyšový maskot Finanční správy FINFO v životní velikosti a jako humorné odlehčení jsou součástí programu scénky oblíbeného divadelního souboru Improvariace (více ZDE).

Těšíme se na Vás v pátek 28. 9. 2018, od 9:00 do 16:00 hodin na adrese Letenská 15, Praha 1. Vstup je zdarma. Akce je součástí oslav 100. výročí vzniku Československa.

Více o oslavách najdete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

17:17 Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

Tiskové prohlášení hejtmana Martina Půty k tzv. kauze Liberec