Ministerstvo kultury: Dirigentem roku 2023 se stal šéfdirigent České filharmonie Semjon Byčkov

16.10.2022 12:11 | Tisková zpráva

Hudební web Musical America vyhlásil vítěze 62. ročníku soutěže Umělec roku.

Ministerstvo kultury: Dirigentem roku 2023 se stal šéfdirigent České filharmonie Semjon Byčkov
Foto: Ministerstvo kultury
Popisek: Ministerstvo kultury

Tento titul pro rok 2023 získala americká houslistka Hillary Hahn, Dirigentem roku se stal šéfdirigent a umělecký ředitel České filharmonie Semjon Byčkov, Skladatelkou roku Jessie Montgomery a Režisérem roku Yuval Sharon. Ceny budou slavnostně předány v neděli 4. prosince.

„Každý z těchto neuvěřitelných talentů svým vlastním jedinečným způsobem posunul uměleckou formu v uplynulém roce daleko nad očekávání a přinesl zcela nové perspektivy a pohledy na klasicko-hudební umění. Je nám ctí ocenit tyto velké umělce a jejich přínos,“ uvedla publisherka Musical America Worldwide Stephanie Challener.

Musical America vyhlašuje Umělce roku od roku 1960. Mezi laureáty nechybí jméně jako Leonard Bernstein, Benjamin Britten, Yehudi Mehunin, Yo-Yo Ma, Ricardo Muti, Yuja Wang, Daniil Trifonov či Mitsuko Uchida. V roce 1992 přibyly kategorie Instrumentalista, Vokalista, Skladatel a Dirigent roku. V poslední kategorii byli v minulosti oceněni například Michael Tilson Thomas, David Robertson, Franz Welser-Möst, Jaap van Zweden, Pablo Heras-Casado či Susanna Mälkki, z nichž se všichni v uplynulých letech představili i v Rudolfinu spolu s Českou filharmonií.

Více informací najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Policejní kynologové obsadili přední příčky na MČR IGP

22:04 Policie ČR: Policejní kynologové obsadili přední příčky na MČR IGP

Svým umístěním si zajistili postup na mistrovství světa!