Ministerstvo kultury: Historickým městem roku 2019 je Štramberk

19.06.2020 18:49

Dne 18. června 2020 se uskutečnilo v Českém Muzeu hudby v Praze slavnostní vyhlášení vítěze celostátní soutěže Cena za nejlepší přípravu a realizaci Programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón za rok 2019. Vítězné město, kterým se stalo město Štramberk, může po dobu roku 2020 užívat titul „Historické město roku 2019“. Součástí ceny je také finanční odměna ve výši 1 000 000 korun.

Ministerstvo kultury: Historickým městem roku 2019 je Štramberk
Foto: Ministerstvo kultury
Popisek: Ministerstvo kultury

Ze 14 letošních finalistů a krajských vítězů dostala Cenu ministryně pro místní rozvoj města Nový Bor v Libereckém kraji a Soběslav z Jihočeského kraje. Obdržela odměnu ve výši 100 tisíc korun, stejně jako všichni krajští vítězové. Soutěž pořádá Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska,Ministerstvo kultury a Ministerstvo pro místní rozvoj, která oceňují nejlepší uplatnění dotací z Programu regenerace městských památkových rezervací a zón. Štramberk byl ve finále soutěže již dvakrát. V roce 2018 získalo Cenu časopisu Moderní obec.

Slavnostního ceremoniálu se zúčastnil náměstek ministra kultury Vlastislav Ouroda, který poděkoval všem zúčastněným a připomněl, že finanční Program regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón je druhým nejdéle fungujícím programem Ministerstva kultury v oblasti státní památkové péče, a jedná se o program velmi úspěšný. Za dobu své existence, tedy od roku 1993, vložil stát prostřednictvím tohoto programu do obnovy kulturních památek na území městských památkových rezervací a městských památkových zón přes 5,4 mld. Kč a podílel se tak na obnově více než 17 tisíc kulturních památek v celkové výši téměř 14 mld. Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha obdaruje dlouholeté dárce krve ročním kuponem na MHD zdarma

22:04 MHMP: Praha obdaruje dlouholeté dárce krve ročním kuponem na MHD zdarma

Hlavní město obdaruje dárce krve ročním kuponem na městskou hromadnou dopravu zdarma. Jednat se bude…