Ministerstvo kultury: Ministr Herman je na návštěvě v Indii a Bhútánu

07.09.2017 18:36

Ministr kultury Daniel Herman je na pracovní návštěvě Indie a Bhútánského království.

Ministerstvo kultury: Ministr Herman je na návštěvě v Indii a Bhútánu
Foto: Vít Hassan
Popisek: Bývalý ministr kultury Daniel Herman na sjezdu KDU-ČSL

Na pracovní cestě ho budou doprovázet také generální ředitelka Národního památkového ústavu Naděžda Goryczková a generální ředitel Národního muzea Michal Lukeš. Ministr Herman se při své návštěvě Bhútánu seznámí s restaurátorskými pracemi, na kterých se podíleli čeští odborníci. Jednání se uskuteční jak s členy královské rodiny, tak s jednotlivými členy bhútánské vlády. V Indii se ministr sejde se svým protějškem, ministrem kultury, životního prostředí, lesnictví a změny klimatu p. Maheshem Sharmou. Budou hovořit o možnostech prohloubení prezentace České republiky jako turistické destinace. Dalším tématem rozhovorů bude rozšíření spolupráce v oblasti památkové péče.  Na univerzitě v Dillí pak Daniel Herman zahájí výstavu s názvem „Všecky krásy světa“  věnovanou Jaroslavu Seifertovi. Během vernisáže se setká s akademickou obcí a studenty.

Národní muzeum, které je příspěvkovou organizací Ministerstva kultury,  má zájem pokračovat ve spolupráci s Královskou textilní akademií Bhútánu v oblasti uchování a prezentace textilu himálajské oblasti v českých sbírkách. Uvítalo by navázání spolupráce s malířskou školou National Institute for Zorig Chusum, zaměřenou především na konzervaci, restaurování a prezentaci tradičního malířství severního budhismu v českých sbírkách. Na započatou spolupráci chce navázat i NPÚ, který přichází s nabídkou výměny expertů v oblasti památkové péče, případně organizování stáží v ČR.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…