Ministerstvo kultury: Popelka Rakovník nabídne nejlepší inscenace pro děti uplynulé sezóny

05.11.2017 20:19

Ve dnech 8.–12. listopadu 2017 se v Kulturním cen­tru a v Tylově diva­dle v Rakov­níku usku­teční XXXVI. roč­ník celostátní pře­hlídky ama­tér­ského čino­her­ního diva­dla pro děti. I letos se diváci mohou těšit na nejzajímavější insce­nace pro děti z oblasti ama­tér­ského činoher­ního diva­dla. Vedle samotných představení budou pro účastníky přehlídky připraveny rozborové semináře a diskusní fóra.

Ministerstvo kultury: Popelka Rakovník nabídne nejlepší inscenace pro děti uplynulé sezóny
Foto: Ministerstvo kultury
Popisek: Ministerstvo kultury

V programu se objeví devět amatérských inscenací, které jsou určené pro všechny dětské divácké skupiny od dětí předškolního věku až po středoškoláky. Nejmenší děti se mohou těšit na interaktivní pohádku O kouzelníku Černém klobouku a barevném míči v podání Říše loutek Kroměříž. Pro děti školou povinné je připravena inscenace Ezopovo zvířectvo Divadélka U Zvonu Kladno. Středoškoláci jistě ocení modernizovanou hudební verzi pohádky Malá mořská víla Letní prázdninové dílny Divadla Jesličky Josefa Tejkla Hradec Králové.

Kromě amatérských souborů, které do programu celostátní přehlídky postoupily z přehlídek krajských, se představí i profesionální hosté.Divadlo Cylindr zahraje Školu Malého stromu v režii Ivety Duškové. Divadlo Polárka Brno představí inscenaci Cirkus Unikum a jako host vystoupí Divadlo na cucky Olomouc s inscenací Tučňáci na arše.

V prů­běhu pře­hlídky budou pod odbor­ným vede­ním psy­cho­logů a peda­gogů pra­co­vat sku­piny dětí, jejichž reflexe na před­sta­vení zpro­střed­kují lek­toři v rámci roz­bo­ro­vých semi­nářů a diskusních fór. Rozborové semináře povede pětičlenný lektorský sbor ve složení Milan Schejbal (umělecký šéf a režisér Divadla A. Dvořáka v Příbrami, pedagog DAMU), Jaromír Hruška (režisér a dramaturg Městského divadla Český Krumlov), Luděk Horký (dramaturg, manager vývoje České televize), Kateřina Baranowska (scénografka a výtvarnice), Zuzana Vojtíšková (dramaturgyně Českého rozhlasu). Nejúspěšnější inscenace pak může lektorský sbor zařadit do programu Jiráskova Hronova, festivalu amatérského divadla.

Přehlídku z pověření a za finančního přispění Ministerstva kultury a pod záštitou ministra kultury Daniela Hermana pořádá NIPOS-ARTAMA ve spolupráci s DS Tyl Rakovník, Kulturním centrem Rakovník a Královským městem Rakovník. Na přehlídce se finančně podílí MK ČR a Královské město Rakovník.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…