Ministerstvo kultury má státního tajemníka

09.04.2015 17:00

Ve čtvrtek 9. 4. 2015 složil dle služebního zákona slib do rukou náměstka pro státní službu RNDr. Josefa Postráneckého nový státní tajemník ministerstva kultury. Stal se jím pan Ing. Zdeněk Novák, dosavadní vrchní ředitel ministerstva kultury.

Ministerstvo kultury má státního tajemníka
Foto: Ministerstvo kultury
Popisek: Ministerstvo kultury

Ing. Novák se přihlásil do konkurzního řízení, které vyhlásilo MV ČR, jako jediný kandidát na pozici státního tajemníka. Před čtyřčlennou výběrovou komisí obstál, a proto náměstek pro státní službu navrhnul ministru kultury jmenovat ho do pozice státního tajemníka. Po ministrově souhlasu byl tedy náměstkem pro státní službu Ing. Novák jmenován a dnešním dnem se ujímá funkce, jejíž mandát je pětiletý.

„Podpora kultury je důležitou součástí výkonu státní správy. Pevně věřím, že výkon státní služby napomůže vyšší profesionalizaci celého resortu, což se pozitivně odrazí ve vnímání ministerstva nejen mezi umělci, ale i v celé kulturní veřejnosti,“ uvedl nový státní tajemník.

Ministr Herman po složení slibu řekl: „Jsem přesvědčen, že jmenováním Zdeňka Nováka na pozici státního tajemníka ministerstva kultury se podaří zlepšit povědomí veřejnosti v tom smyslu, že služba ve státní správě je službou této zemi. Zmínka o cti a svědomí, která je součástí slibu, je při výkonu státní služby více než výmluvná, a zavazuje nás všechny.“ Náměstek Postránecký poděkoval výběrové komisi za kvalitně odvedenou práci. „Dovoluji si připomenout, že pozice státního tajemníka je pozicí nejvyššího úředníka na ministerstvu, který bude zodpovědný za výkon státní služby a za implementaci zákona o státní službě. Pan Zdeněk Novák je dlouholetým vysokým úředníkem ministerstva kultury, má bohaté zkušenosti se státní správou. I to je zárukou, že všechny své úkoly zvládne s přehledem, a těším se na spolupráci s ním,“ uvedl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo kultury

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

11:46 Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

Lokalita U Trojice v Pardubicích prochází změnou. Byly zde vysazeny tradiční odrůdy ovocných stromů.…