Ministerstvo obrany: Článek o zakázce na výcvik posádek hrubě zkresluje realitu

06.11.2017 11:28

Dnešní článek deníku Právo má za cíl vyvolat v čtenářích pochybnosti o zakázce na výcvik vrtulníkových posádek. Naprosto zbytečně. Jedná se o pokračování výcviku na trenažérech, který úspěšně probíhá už řadu let. Škoda, že se autorky vůbec neobtěžovaly oslovit s dotazy Ministerstvo obrany.

Ministerstvo obrany: Článek o zakázce na výcvik posádek hrubě zkresluje realitu
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

Zakázka je pokračováním dlouhodobé spolupráce se společností, která jediná v ČR a NATO disponuje tímto trenažérem. Další je na Ukrajině. Tam jsme jezdili dříve a bylo to výrazně dražší. A že jde zakázka na vládu po volbách? Stávající smlouva vyprší na konci roku. S dostatečným časovým předstihem začali úředníci připravovat její pokračování. Pokud chce armáda ve výcviku od ledna pokračovat, nelze se ohlížet na souběh s volbami.

S výcvikem v Ostravě panuje dlouhodobá spokojenost. Společnost HTP Ostrava je spoluvlastněna s.p. LOM Praha, stát má svého zástupce v dozorčí radě a kontroluje tak i efektivitu této zakázky.

Cena za hodinu výcviku je stejná jako v dosavadní smlouvě. Jen se zvýší počet posádek z 54 na 68. Navíc za stejné peníze dostaneme více než dosud, protože možnosti trenažéru jsou nyní větší, nebudou se už cvičit jen krizové situace, ale například i taktický výcvik palubních střelců.

V článku je uvedeno, že neproběhl marketingový průzkum. To není pravda! MO ho provedlo, oslovili jsme 6 firem a nikdo kromě HTP Ostrava nebyl službu schopen nabídnout. Zakázka z výše uvedených důvodů zcela hladce prošla i vládní pracovní skupinou pro transparentní veřejné zakázky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

16:46 ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil ve zjednodušeném řízení spojení soutěžitelů, v jehož dů…