Ministerstvo obrany: Nepotřebná ubytovna v Mikulově jde do dražby

07.11.2017 22:30

Ministerstvo obrany připravuje opakovanou dražbu nepotřebného majetku.Tentokrát by chtělo zhodnotit ubytovnu s pozemky v Mikulově. Dražba se uskuteční 23. listopadu v brněnských kasárnách Židenice.

Ministerstvo obrany: Nepotřebná ubytovna v Mikulově  jde do dražby
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

„Oproti klasickému výběrovému řízení dražba nejen zrychluje proces odprodeje nepotřebného nemovitého majetku, ale ministerstvo může docílit lepšího výdělku než u dosud využívané obálkové metody. Proto bychom chtěli dražbu využívat také pro prodej nepotřebného movitého majetku,“ uvedl ředitel odboru nakládání s nepotřebným majetkem Ľuboš Hajduk.

Při vyhlašování dražby se přitom vychází z ceny obvyklé. V případě mikulovské ubytovny byla stanovena minimální vyvolávací cena na 4,5 mil. Kč. Před vlastní dražbou musí účastníci složit dražební jistotu ve výši 400 tisíc korun. A potom vše probíhá stejně jako u každé jiné dražby. Zájemci postupně zvyšují své nabídky, neboli přihazují (v tomto případě musí výše příhozu činit minimálně 20 tis. Kč) a nakonec je objekt vydražen dražiteli s nejvyšší nabídkou.

Vlastní objekt si budou moci zájemci prohlédnout v průběhu listopadu, a to ve dvou termínech (viz přiložený dokument). Ubytovna se nachází v severovýchodním cípu obce Mikulov, mimo zástavbu, na území CHKO Pálava a je součástí IV. zóny odstupňované ochrany přírody, dále je součástí ptačí oblasti Pálava.

Bližší informace o konání dražby, dražební vyhláška, jsou zveřejněny ZDE, ZDE a na úřední desce příslušného obecního úřadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

10:17 Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

Z blízkosti kolejí zmizelo v minulých měsících v přepočtu dalšího téměř půl milionu stromů. To je vý…