Ministerstvo obrany: POKOS se představil na Mistrovství ČR ve všestrannosti

24.07.2017 19:56

Pod záštitou ministra obrany Martina Stropnického se na dostihovém závodišti Pardubice konalo od čtvrtka 20. do neděle 23. července Mistrovství České republiky ve všestrannosti. Koně a jezdci museli prokázat všestranné nadání a to v drezurní zkoušce, v parkuru a tzv. terénní zkoušce, ve které museli v daném čase zvládnout trať, plnou překážek.

Ministerstvo obrany: POKOS se představil na Mistrovství ČR ve všestrannosti
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

Generálním partnerem této vrcholné sportovní akce bylo Ministerstvo obrany. Odbor komunikace v neděli 23. července prezentoval projekt POKOS. Pro návštěvníky bylo připraveno stanoviště s výstavou, soutěžemi a hrami tematicky zaměřenými právě na přípravu občanů k obraně státu, tedy POKOS.

Jezdecká disciplína military

Jezdecká soutěž military, jak název napovídá, vznikla původně jako testování koní pro potřeby vojska, na sportovní soutěž se přeměnila až postupem času na přelomu 19. a 20. století ve Francii. Jezdecké závody mají ale velkou tradici i v České republice. Od roku 1923 se jezdí i s mezinárodní účastí. V současnosti je military jedním z neatraktivnějších jezdeckých sportů, dokonce je sportem olympijským. Letošní národní mistrovství na závodišti v Pardubicích se jelo ve všech kategoriích včetně pony, tj. v sedmi kategoriích jednotlivců a jedné soutěži družstev.

Celé mistrovství se neslo v duchu vysoké sportovní a společenské úrovně. „Soutěž military je tak obtížná proto, že jezdci a koně prokazují své všestranné nadání a musí být dokonale sehraní. Disciplíny vychází z dovedností, které museli v minulosti zvládat armádní koně,“ shrnul v krátkosti smysl soutěže Michal Abrhám z odboru komunikace Ministerstva obrany. „Soutěž proběhla pod záštitou ministra obrany v roce 2017 již podruhé, letos ji resort navíc rozšířil i o účast projektu POKOS,“ dodal Michal Abrhám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…