Ministerstvo obrany: První Průmyslový den ČR v Lucembursku podpořil český obranný průmysl

07.10.2017 13:29

Historicky první Průmyslový den České republiky se uskutečnil v lucemburském Capellenu. Akci, kterou zahájil stálý představitel ČR při NATO Jiří Šedivý, pořádalo Ministerstvo obrany ČR a Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu ve spolupráci s NATO Support and Procurement Agency.

Ministerstvo obrany: První Průmyslový den ČR v Lucembursku podpořil český obranný průmysl
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

Cílem průmyslového dne bylo podpořit větší zapojení českého obranného a bezpečnostního průmyslu do výběrových řízení vyhlašovaných NSPA (NATO Support and Procurement Agency). Program v sídle alianční agentury NSPA zahrnoval informace o akvizičním procesu agentury či o registraci pro dodavatele. Kromě jednání se zástupci jednotlivých programů měli čeští účastníci příležitost krátce prezentovat české výrobky a služby.

V uplynulém roce agentura NSPA udělila kontrakty na dodávky vojenského materiálu a služeb za více než 2,9 miliardy Eur. Vzhledem k plánovanému navýšení obranných rozpočtů aliančních spojenců by se tato suma v budoucnu měla nadále zvyšovat. Agentura NSPA pravidelně vyzývá české společnosti, aby se do tendrů zapojily, avšak jejich úspěšnost v mezinárodní soutěži se zatím pohybuje na úrovni do 2 procent z celkového objemu udělených zakázek. Součástí programu byly právě z tohoto důvodu také tipy pro české zástupce, jak aktivně participovat, a navýšit tím tak svou šanci uspět.

Českého průmyslového dne v NSPA se zúčastnili zástupci patnácti společností z různých odvětví českého obranného a bezpečnostního průmyslu. Jejich aktivity pokrývají výrobu a dodávky rozmanité škály vojenské pozemní a letecké techniky včetně specifického vybavení a zařízení, munice, radarů nebo radiolokačních a komunikačních systémů. Nechyběli ani dodavatelé optických spojů, zdravotnických zařízení a textilního vybavení.

Akce se konala za podpory a zastupitelského úřadu ČR v Lucemburku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…