Ministerstvo obrany: Už posedmé Sparta vzdá hold i vojákům

22.01.2016 10:44

Sedmý ročník akce Sparta vzdává hold proběhne na konci ledna v O2 aréně. Projektu na podporu složek Integrovaného záchranného systému, který tradičně oceňuje i práci vojáků, budou věnovány domácí duely s Chomutovem 22. a Olomoucí 26. ledna.

Ministerstvo obrany: Už posedmé Sparta vzdá hold i vojákům
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

Vojáky přijdou podpořit ministr obrany a náčelník Generálního štábu

Zápasu domácích s HC Olomouc bude opět předcházet slavnostní ceremoniál, jehož se zúčastní ministr obrany Martin Stropnický a náčelník Generálního štábu AČR generálporučík Josef Bečvář. Před a během utkání budou také tradičně představeny hrdinské činy vybraných hasičů, záchranářů, policistů a vojáků. Armádu ČR budou zastupovat příslušníci 4. brigády rychlého nasazení s vozidlem Land Rover Kajman, kteří budou doprovázet pilota nadporučíka Zbyňka Abela. Ten letos ve Španělsku na největším cvičení NATO za poslední desetiletí zabránil pádu stroje L-159 ALCA po střetu s ptákem.

Sedmý ročník akce Sparta vzdává hold

Ihned po duelu s Olomoucí odstartuje aukce hraných puků s podpisy sparťanských hráčů a dražit se tradičně budou i unikátní dresy, a to včetně návleků a stulpen. Výtěžek bude následně odeslán na konto Nadace policistů a hasičů a Vojenského fondu solidarity. Na každý ze zápasů jde do distribuce přibližně osm tisíc vstupenek pro hasiče, záchranáře, policisty a zástupce armády. Zbylé vstupenky jsou již v prodeji.

Pocta těm, kteří za nás denně nasazují životy

Historie akce Sparta vzdává hold sahá do roku 2009. Od té doby probíhá spolupráce Sparty se složkami IZS, Nadací policistů a hasičů a posléze také Vojenským fondem solidarity. Právě na konto těchto organizací pravidelně putuje finanční příspěvek, jehož hlavním dílem je tradičně výnos z aukce unikátních dresů.

Sedmý ročník akce Sparta vzdává hold

V minulých letech sparťanští hráči mimo jiné navštěvovali jednotlivé služebny a zkoušeli si, jaké to je být hasičem, policistou, vojákem či záchranářem. V jednom z předchozích ročníků akce Sparta vzdává hold se hokejisté rovněž stali symbolickými patrony složek IZS, s vybranými členy sborů se sešli a vyslechli si jejich příběhy o záchraně životů. Naposledy se do kampaně zapojili čtyři sparťani se svými potomky, kteří též vyznávají barvy nejslavnějšího českého klubu.

Sedmý ročník akce Sparta vzdává hold

Každý z nás je jednou potřeboval a potřebovat bude. Jsou tu pro nás – ať hoří, přišla povodeň, stala se vám nehoda či úraz... Po vzoru zámořské NHL se tak rozhodla Sparta jako úplně první sportovní klub v České republice věnovat v každé sezoně dvě utkání za sebou těm, kteří za nás denně nasazují své životy – hasičům, záchranářům, policistům a vojákům. Za to jim patří náš velký dík.

Utkání věnovaná akci Sparta vzdává hold

22. 1. 2016 HC Sparta Praha - Piráti Chomutov

26. 1. 2016 HC Sparta Praha - HC Olomouc

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…