Ministerstvo obrany: Zemřel nadrotmistr Jaroslav Mevald

15.11.2017 11:22

Ve věku 39 let v pátek náhle zemřel český veterán nadrotmistr Jaroslav Mevald zraněný v roce 2014 v Afghánistánu. Za hrdinství, které tehdy prokázal v boji navzdory těžkému zranění, dostal před třemi lety medaili od prezidenta Miloše Zemana. Poslední rozloučení bude na začátku příštího týdne.

Ministerstvo obrany: Zemřel nadrotmistr Jaroslav Mevald
Foto: mocr.cz
Popisek: Ministr obrany Martin Stropnický a nrtm. Jaroslav Mevald (tehdy ještě jako desátník), kteří se setkali v listopadu 2014

„V předvečer Dne veteránů nás ve věku 39 let náhle opustil Jaroslav Mevald, novodobý veterán a nositel Medaile Za hrdinství. Čest jeho památce!" sdělil na twitteru ministr obrany Stropnický.

Smutnou zprávu na facebooku zveřejnili i Mevaldovi kolegové ze 41. mechanizovaného praporu. „Bohužel Vám musíme oznámit, že nás opustil náš kamarád Jaroslav Mevald. Upřímnou soustrast rodině a všem pozůstalým. Nikdy na tebe nezapomene a navždy budeš v našich srdcích," uvedli.

Nadrotmistr Jaroslav Mevald byl jako příslušník 41. mechanizovaného praporu těžce zraněn 13. července 2014 během patroly 2. strážní roty nedaleko základny Bagrám. Krátce poté, co po útoku sebevražedného útočníka v Afghánistánu zahynuli čtyři čeští vojáci a pátý podlehl zranění po převozu do ČR.

Prezident ČR Miloš Zeman mu stejně jako zesnulým vojákům udělil Medaili Za hrdinství.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…